Materiale de construcții expirate și rămase nefolosite din 2008 ca ajutoare umanitare, distribuite către 11 Primării pentru curățenia de primăvară. O parte din materiale vor ajunge la Primăria Fălticeni - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Materiale de construcții expirate și rămase nefolosite din 2008 ca ajutoare umanitare, distribuite către 11 Primării pentru curățenia de primăvară. O parte din materiale vor ajunge la Primăria Fălticeni

De    •   Publicat acum 5 luni, 11 mai 2019   •   Fara comentarii

 

Problemă rezolvată de dragul rezolvării. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava, reunit  ieri în ședință extraordinară, a aprobat lista privind repartizarea cantităților de materiale (var și ciment expirate) primite ca ajutoare umanitare în 2008.

În cadrul ședinței anterioare, pe baza buletinului prezentat de Inspectoratul de Stat în Construcții, s-a constatat că cimentul nu mai poate fi folosit conform destinației inițiale, pentru intervenții în urma inundațiilor.

În acest context, atunci s-a decis să se solicite celor 118 UAT -uri din județul Suceava să informeze dacă sunt interesate să valorifice aceste materiale și să le folosească pentru curățenia de primăvară.

Au fost  solicitate 186,6 tone ciment și 9,5 tone de var,  iar în stoc sunt  168 tone ciment și 9,25 tone de var care vor fi repartizate celor 11 primării,

Repartizarea s-a stabilit pe baza unor criterii de prioritizare : respectarea destinației recomandate și în funcție de distanța față de locul de depozitare.

Cele 11 Primării către care vor fi repartizate materialele sunt Frătăuții Vechi, Hânțești, Stulpicani, Fălticeni, Putna, Zamostea, Bălăceana, Frumosu, Moldovița, Adâncata și Frasin.

Materialele respective  sunt depozitate la Inspectoratul Poliției de Frontieră Suceava,  la Detașamentul de Pompieri Rădăuți și la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi Fălticeni.

 

Bătaie de joc! Peste 170 de tone de ciment și var abandonate în curțile unor unități militare din județul Suceava

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 5 luni, 11 mai 2019
 • de:
 • Ultima modificare: mai 11, 2019 @ 9:58 am
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string UStcg0 to the field below: