Antrenorul CSU Suceava acuză arbitrajul din partida pierdută cu HC Buzău: “Sunt zvonuri că ar trebui să retrogradăm”

Pro Sport  scrie că un nou scandal a izbucnit în handbalul masculin, după partida de ieri HC Buzău – CSU Suceava ( scor 28 – 20 ), din playoutul Ligii Naţionale.

Antrenorul sucevenilor Adrian Chiruţ susţine că arbitrii Robert Harabagiu și Silviu Stănescu au înclinat balanţa în favoarea gazdelor, vorbind chiar despre un complot, astfel încât CSU să fie retrogradată la finalul sezonului.

„E jale ce se întâmplă. Sunt antrenor tânăr şi n-am să reuşesc să fac niciodată nimic, cu toate că îmi doresc. Voi face o sesizare la Federaţie şi voi cere o comisie video pentru acest meci de la Buzău. Este incredibil ce se întâmplă!” au fost primele declaraţii ale lui Chiruţ.

El a mai completat, potrivit aceleeași surse, că  „jucătorii mi-au tot spus în această săptămână, că au prieteni în Liga Naţională cu care au vorbit, sunt zvonuri că suntem echipa care trebuie băgată acolo jos de Buzău şi Bacău. Noi am fi cei care ar trebui să retrogradăm. Mă aşteptam la un arbitraj defavorabil, dar nici chiar la nivelul acesta. Pe lângă faptul că Buzău a făcut antihandbal, atacurile lor se făceau mult peste limia pasivului, iar de partea cealaltă nici nu aveam voie să stăm 30 de secunde. Sunt diferenţe şi la eliminări, aruncări de la 7 metri, forţări. Repriza a doua a fost incredibilă, arbitrii au dus meciul acolo unde trebuia”.

În replică, Georgian Băducu – preşedintele echipei HC Buzău a spus că  „a fost un arbitraj cât se poate de corect, jocul a fost condus de doi arbitri care au valoare. La 10 goluri diferenţă nu mai poţi comenta arbitrajul. Dacă nu făceam nişte schimbări pe final, poate că erau şi mai multe diferenţă pe tabelă. Este treaba lor că vorbesc de arbitraj, ar trebui să se uite la cele 10 – 15 ratări singur cu portarul. Mi se pare că sunt puţin tendenţioşi”.

În clasamentul playoutului Ligii Naționale, HC Buzău ocupă locul 4, iar CSU Suceava locul 5 ( din 6 echipe ).

RADU OSTAFIE

reporter@ziaruldepenet.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string Sidbwj to the field below: