FOTO / Pasajul din zona Shopping City Suceava colcăie de apă și gunoaie. Primăria nu redeschide pasajul, dar nici nu-l igienizează

Imaginea pasajului nefuncțional de sub strada Calea Unirii din municipiul Suceava ( zona Shopping City ) este dezolantă și nu prea sunt semnale că s-ar îmbunătăți.

La una dintre intrări grilajul de fier a fost dat deoparte, iar în interior au fost aruncate tot felul de gunoaie, care plutesc în apa infiltrată.

Deșeurile din acest pasaj sunt o problemă veche a municipalității, care a închis cele două intrări dinspre Shopping City cu grilaje, dar chiar și așa unii localnici au aruncat deșeurile în interior.

Peste drum, celelalte două intrări în pasaj, din zona Inter Conti, au fost de mult asfaltate, pe locul respectiv fiind o parcare.

Primăria Suceava a plătit anul trecut 21.000 lei firmei Aghemir Iași pentru realizarea unei expertize care a relevat că  “starea tehnică a pasajului este necorespunzătoare”,  cu referiri la infiltrațiile de apă și la deteriorarea pereților.

Primarul Ion Lungu a declarat ulterior că în cadrul proiectului ISPA 2008 – 2011 pentru alimentarea cartierului Burdujeni cu apă potabilă din sursa Berchișești, magistrala a fost poziționată exact în pasaj.

“Pasajul nu poate fi redat circulației, îl vom repara, dar nu vom circula prin el din cauza conductei”  a precizat el.

Întrebat de presă cum s-a întâmplat că un investitor privat a betonat pur și simplu două dintre intrările în pasaj, Lungu a cam bălmăjit-o :  “Eu, ca primar, nu am dat autorizație, habar nu am când au făcut treaba aia…”

 

Pasajul din dreptul Shopping City Suceava a fost închis în anii 90.

De atunci, chiar pe deasupra pasajului a fost amenajată o trecere de pietoni semaforizată.

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

Un comentariu la „FOTO / Pasajul din zona Shopping City Suceava colcăie de apă și gunoaie. Primăria nu redeschide pasajul, dar nici nu-l igienizează

  • 5 mai 2019 la 23:30
    Permalink

    Bravo ZdpN ca aveți curaj sa scrieti despre lipsa de activitate a Primărie Suceava. Toți îi lauda dar voi aveți curaj sa criticați.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string j9tPiZ to the field below: