Case distruse de incendii la Sucevița, Vatra Dornei și Adâncata - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Case distruse de incendii la Sucevița, Vatra Dornei și Adâncata

De    •   Publicat acum 1 an, 5 mai 2019   •   Fara comentarii

 

Militarii Detașamentului de Pompieri Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Sucevița, au intervenit, vineri după-amiază, cu 3 autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din Sucevița.

La sosirea echipajelor ardeau acoperișul unei locuințe, mansarda acesteia și un garaj, cu pericol de propagare la o a doua casă de locuit, care forma o construcție corp comun cu locuința și garajul afectate de foc, precum și cu o clădire anexă.

Au ars acoperișul și mansarda locuinței pe aproximativ 120 mp., casa scării din lemn pe 12 mp. și garajul pe 40 mp.

Flăcările au izbucnit din garaj, cel mai probabil din cauza efectului termic al curentului electric, generat de un cablu electric cu izolația deteriorată.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, militarii Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei au intervenit cu 3 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă din Vatra Dornei.

La sosirea echipajelor ardea generalizat casa, construită din lemn și exista pericolul de propagare la un atelier de tâmplărie și la o locuință aflate în apropiere.

Pe timpul intervenției, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical proprietarei ( 81 ani ) și fiicei acesteia ( 32 ani ), care au suferit atacuri de panică și ușoare hipotermii.

Femeile au fost stabilizate și, ulterior, transportate la Centrul de Primire Urgențe al spitalului din Vatra Dornei, pentru investigații suplimentare.

Casa, cu bunurile aferente, a ars în proporție de 80 %.

Flăcările au izbucnit din dormitorul locuinței, cel mai probabil din cauza unei lămpi cu combustibil lichid lăsată aprinsă și nesupravegheată.

Tot noaptea trecută, militarii Detașamentului de Pompieri Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Adâncata și Hânțești, au intervenit cu 4 autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă din Adâncata.

La sosirea echipajelor ardea generalizat casa, existând pericolul de propagare la anexele gospodărești.

Au ars acoperișul casei pe aproximativ 60 mp., tavanul din lemn, camerele de locuit și bunuri depozitate în podul locuinței.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect.

 

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 an, 5 mai 2019
 • de:
 • Ultima modificare: mai 5, 2019 @ 12:01 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string O84qva to the field below: