Andronescu a uitat când dorea demisia lui Dragnea:  ”Am înțeles că interesul meu este mai prejos decât interesul școlii” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Andronescu a uitat când dorea demisia lui Dragnea:  ”Am înțeles că interesul meu este mai prejos decât interesul școlii”

De    •   Publicat acum 1 an, 4 mai 2019   •   Fara comentarii

 

Prezentă vineri la Suceava mai mult ca implicare în campania electorală, pentru a lăuda realizările Guvernului PSD – ALDE Dăncilă, ministrul Educației Ecaterina Andronescu a declarat, într-o conferință de presă, că  ”România suferă de procesul de migrație, care este absolut îngrijorător, sigur interesul meu este ca educația să ne unească.

Societatea are nevoie să nu mai fie așa de dezbinată, să încercăm să nu ne mai umilim unii pe alții, să încercăm elementele de solidaritate umană”.

Ziariștii i-au reamintit Ecaterinei Andronescu despre scrisoarea anti-Dragnea din august anul trecut, în care ea scria, printre altele, că  ne aflăm deja în al 12-lea ceas, când încă mai putem face ceva pentru a ne salva ca țară și ca partid de la un dezastru major, spre care ne îndreptăm vertiginos.

Ceea ce se întâmplă în acest moment în PSD și în țară nu este în regulă, s-a mers și s-a ajuns totuși prea departe, iar noi, cei din PSD, ca partid de guvernare, ne place sau nu, va trebui la un moment dat să decontăm absolut toate facturile acestei situații critice. 

Nu ne putem ascunde tot timpul de responsabilitate și să dăm vina pe alții.

Noi am fost votați să guvernăm, nu să ne plângem și să dăm vina pe alții, avem obligația față de țară și față de toți membrii PSD să fim un partid responsabil și să nu îi dezamăgim. 

Se poate compara acest guvern cu guvernele anterioare ale PSD-ului? Se poate compara acest guvern cu guvernele Văcăroiu, Năstase sau Ponta? Nu, în niciun caz. Acest guvern nu mă reprezintă nici pe mine, nici pe dumneavoastră, dragi colegi, nici PSD-ul, nici România. Acest guvern este expresia unei singure persoane, ceea ce nu este în regulă. 

Să venim în cel mai scurt timp cu un prim-ministru și un guvern PSD de super profesioniști și să guvernăm țara, iar partidul are suficienți specialiști pentru un asemenea guvern. 

Pentru binele României și pentru binele PSD-ului, președintele partidului trebuie să facă un pas în spate, să dea dovadă de responsabilitate și maturitate și să facă un act de mare curaj și demnitate politică și să se retragă din fruntea partidului”.

Azi, referindu-se la acest aspect, ea a spus, iritată, că  ”nu mai vreau să revin, eu cred că experiența pe care am obținut-o în învățământ mă și obligă să dau înapoi sistemului de învățământ ce am acumulat eu.

Și dacă, într-un moment, cineva a spus  este nevoie de tine,  am înțeles că interesul meu este mai prejos decât interesul școlii”.

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 an, 4 mai 2019
 • de:
 • Ultima modificare: mai 4, 2019 @ 10:21 am
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string i6MqGV to the field below: