Polițist din Fălticeni condamnat definitiv pentru favorizarea infractorului și uz de fals - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Polițist din Fălticeni condamnat definitiv pentru favorizarea infractorului și uz de fals

De    •   Publicat acum 9 luni, 3 mai 2019   •   Fara comentarii

Sentință finală în dosarul în care Andrei Bogdan Burțilă, agent principal de poliţie la Secția Vadu Moldovei, parte din structurile poliţiei judiciare, fusese trimis în judecată de procurori pentru săvârşirea a 3 infracţiuni de favorizarea făptuitorului, două infracţiuni de fals intelectual şi două infracţiuni de uz de fals.

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv pe polițistul din Fălticeni la 2 ani și o lună cu suspendare, o perioadă de încercare de 3 ani și plata cheltuielilor de judecată.

În fapt, într-un dosar de lovire în care o femeie îi acuza pe trei bărbați, printre care și soțul cu care se afla în divorț, că au lovit-o, Burțilă a introdus la dosar un înscris fals semnat de altcineva prin care victima își retrăgea plângerea.

“În cursul lunii mai 2017, cu ocazia întocmirii, datării şi semnării înscrisului oficial  Declaraţie de persoană vătămată  a atestat fapte necorespunzătoare adevărului, respectiv că persoana vătămată din cauza penală  pe care o instrumenta s-a prezentat în faţa sa şi şi-a retras plângerea penală prealabilă formulată împotriva a 3 persoane pentru infracţiunea de lovire şi alte violenţe, determinând o altă persoană, rudă cu persoana vătămată, să semneze această declaraţie, prin imitarea semnăturii persoanei vătămate”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Procurorii au descoperit că înscrisul a fost depus la dosarul penal înaintat procurorului cu propunere de clasare ca urmare a retragerii plângerii prealabile, prin fapta comisă fiind împiedicate şi îngreunate cercetările faţă de persoanele împotriva cărora a fost formulată plângerea penală prealabilă.

De asemenea, pentru a-şi construi o apărare, poliţistul judiciar a mai falsificat un proces verbal, pe care l-a depus la dosarul în care era vizat de cercetări.

Demn de menționat este faptul că sentința Curții de Apel Suceava păstrează în mare parte sentința dată de Judecătoria Fălticeni în luna decembrie 2018.

 

 

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 9 luni, 3 mai 2019
 • de:
 • Ultima modificare: mai 3, 2019 @ 3:46 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 1whr1J to the field below: