Ministrul Educației a promis, la Suceava, că va asigura fonduri pentru ca toate unitățile de învățământ să aibă toalete corespunzătoare: “Am venit cu lista celor 76 de școli care au grupurile sanitare în curte, banii vor veni prin Inspectoratul Școlar către Primării” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Ministrul Educației a promis, la Suceava, că va asigura fonduri pentru ca toate unitățile de învățământ să aibă toalete corespunzătoare: “Am venit cu lista celor 76 de școli care au grupurile sanitare în curte, banii vor veni prin Inspectoratul Școlar către Primării”

De    •   Publicat acum 1 an, 3 mai 2019   •   Fara comentarii

Miniștrii Guvernului Dăncilă ajung pe bandă rulantă în județul Suceava înaintea alegerilor europarlamentare, vizitele fiind pregătite de proaspătul președinte cu acte al organizației județene PSD Ioan Stan.

Dacă ieri ministrul Dezvoltării Daniel Suciu a ținut să fie prezent neaparat, la Sucevița, la semnarea contractelor pentru construirea a două cămine culturale și a unei săli de sport, azi am consemnat vizita în municipiul Suceava a ministrului Educației Ecaterina Andronescu, sosită chipurile la premierea liceenilor de la olimpiada națională de informatică ( pe care Andronescu a numit-o  ”olimpiadă internațională ).

Andronescu a folosit prilejul vizitei pentru a spune că  ”generația de astăzi s-a născut cu IT –ul în ADN, este un domeniu care nu mai este lux, este tehnologie care poate aduce performanță în învățământ”,  completând că a avut o întâlnire cu directorii de școli din județ, în cadrul căreia a dezbătut aspecte din noua lege a învățământului.

Ministrul Educației a precizat că  ”discuția a fost foarte bună, au fost întrebări ridicate și sugestii pentru viitoarea legislație în învățământ, încercăm să schimbăm modalitatea de predare, să facem mai atractivă lecția, să învățăm elevii ce să facă în viață cu ceea ce li se predă”.

Referindu-se la unitățile de învățământ cu WC –uri în curte, ea a declarat într-o conferință de presă că  ”am venit cu lista celor 76 de școli care au grupurile sanitare în curte și care vor primi resursele necesare să scăpăm de acest lucru care evident că nu ne place. Voi lăsa lista cu școlile și cu sumele aferente dlui. inspector general care le transferă apoi către primari, sumele pornesc de la Ministerul Educației. Anul acesta avem 65 milioane lei la nivel național, banii vor veni prin Inspectorat către Primăriile care au grupuri sanitare în curte. Sumele nu sunt identice, pentru că sunt cazuri și cazuri, sumele vin proporțional cu numărul de elevi. Containereeste o denumire improprie, mai degrabă aș spune un sistem modular echipat cu tot ce trebuie. Așa se face, cu module. Primăria trebuie să facă fosă septică acolo unde nu există canalizare. Tot Primăriile achiziționează și modulele. Pentru Suceava nu am valoarea, mă gândeam că nu vă interesează  ( !? – n.r. )”.

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 an, 3 mai 2019
 • de:
 • Ultima modificare: mai 3, 2019 @ 5:13 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string dQGBMz to the field below: