“Extraterestrul care își dorea ca amintire o pijama” – premieră pe 5 mai la Teatrul Suceava - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Cultural  >  Articolul curent

“Extraterestrul care își dorea ca amintire o pijama” – premieră pe 5 mai la Teatrul Suceava

De    •   Publicat acum 9 luni, 2 mai 2019   •   Fara comentarii

Extraterestrul care își dorea ca amintire o pijama ( povești de adormit copiii și de trezit ușor părinții )” de Matei Vișniec, în regia lui Ioan Brancu, este primul spectacol pentru copii și părinți al teatrului Matei Vișniec Suceava.

Premiera spectacolului va avea loc duminică 5 mai, ora 17:00.

Distribuția : Cristina Florea, Horia Butnaru, Clara Popadiuc, Răzvan Bănuț, Alexandru Marin, Diana Lazăr, Delu Lucaci, Cosmin Panaite, Ștefan Mîndru, Bogdan Amurăriței.

Matei Vişniec declara, referindu-se la acest spectacol, că  am scrisExtraterestrul care voia ca amintire o pijama  pornind de la tragedia umană trăită în ultimele două decenii de România. 

În jur de 4 milioane de români s-au dus să lucreze în străinătate şi deseori copiii lor au fost încredinţaţi bunicilor, altor rude apropiate, ba chiar vecinilor.

Nu vom putea evalua niciodată, cu nici un instrument psihologic sau sociologic, frustrarea resimţită de aceşti copii care au crescut fără prezenţa mamei şi a tatălui, fără acest timp unic, bogat în sentimente şi încredere în viaţă, pe care numai un părinte îl poate dărui copilului.

Din păcate, în lumea globalizată se multiplică hoţii de timp.

Această piesă s-a născut şi dintr-o anumită durerere simţită de mine tot umblând prin satele Bucovinei.

Am văzut atâtea case pustii, unele dintre ele foarte frumoase, dar nelocuite, toate aceste case care plâng îşi aşteaptă familiile.

Extratrestrul care îşi dorea ca amintire o pijama  nu este însă o piesă tristă, spectatorii vor găsi în ea, alături de multe întrebări şi multe momente comice şi muzicale”.

Prețul unui bilet la premieră este 15 lei, iar la reprezentațiile de după 7 lei.

Excepție face spectacolul programat în cadrul Zilelor Teatrului Matei Vișniec, pe 19 mai, pentru care biletul costă 2 lei.

TEODOR PUȘCAȘU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 9 luni, 2 mai 2019
 • de:
 • Ultima modificare: mai 2, 2019 @ 5:32 pm
 • Sub: Cultural, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string jW27KL to the field below: