Incendiu provocat intenționat la Frătăuții Noi, de Înviere - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Incendiu provocat intenționat la Frătăuții Noi, de Înviere

De    •   Publicat acum 1 an, 28 aprilie 2019   •   Fara comentarii

 

În noaptea de Înviere, militarii Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc au intervenit cu o autospecială de stingere pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit în cătunul Cruhla, comuna Moldova Sulița.

Locuința se afla într-o zonă izolată, iar din cauza drumului inaccesibil autospecialei de stingere pompierii s-au deplasat pe o distanță de aproximativ 15 km. cu un autoturism de teren, ce aparținea unui localnic.

La sosirea pompierilor, ardea casa de locuit, construită din lemn, cu pericol de propagare la anexele gospodărești învecinate.

Au ars casa de locuit pe o suprafață de 96 mp., obiecte de mobilier, aparate electrocasnice, documente de proprietate și personale și alte bunuri.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs la un cablu electric defect.

Tot noaptea trecută, militarii Detașamentului de Pompieri Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Frătăuții Noi și Frătăuții Vechi, au intervenit cu 6 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie în satul Costișa, comuna Frătăuții Noi.

Incendiul a fost observat și anunțat cu întârziere, iar la sosirea echipajelor ardeau puternic acoperișul și pereții casei, precum și anexele gospodărești, majoritatea construite din lemn și dispuse corp comun sau foarte apropiate între ele.

Proprietara, în vârstă de 68 ani, a suferit un atac de panică, pompierii paramedici SMURD i-au acordat primul ajutor medical, după care au transportat-o la Centrul de Primire Urgențe al spitalului Rădăuți.

Au ars acoperișul casei pe o suprafață de 120 mp., o anexă corp comun cu locuința pe 40 mp., acoperișul unei construcții corp comun ( șură și grajd ) pe 70 mp., o șură din lemn pe 40 mp., o anexă din lemn pe 40 mp., aparate electrocasnice, 3 butelii de aragaz, elemente de tâmplărie din PVC, obiecte de mobilier și cereale.

În incendiu a pierit o vacă.

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

 

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 an, 28 aprilie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: aprilie 28, 2019 @ 12:09 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string AzKDJ8 to the field below: