Deputatul ALDE Alexandru Băișanu a răspândit pe facebook un filmuleț trunchiat pentru a denigra un cercetător științific care a criticat guvernul PSD. Hotnews: “A fost decupat, scos din context și distribuit pe facebook, într-o operațiune propagandistică mizerabilă” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Deputatul ALDE Alexandru Băișanu a răspândit pe facebook un filmuleț trunchiat pentru a denigra un cercetător științific care a criticat guvernul PSD. Hotnews: “A fost decupat, scos din context și distribuit pe facebook, într-o operațiune propagandistică mizerabilă”

De    •   Publicat acum 1 an, 26 aprilie 2019   •   1 comentariu

 UPDATE: În urma publicării materialului ZdpN, șeful ALDE Ștefan Alexandru Băișanu a șters de pe pagina sa de facebook postarea și filmulețul trunchiat prin care îl denigra pe cercetătorul științific Cristian Presură.

 

 • Băișanu a publicat un montaj video cu părți tăiate dintr-un interviu acordat de Cristian Presură pentru Hotnews în decembrie 2018, în care cercetătorul științific vorbea despre gândirea „imposibilului ateu”, care ar compara moartea unui copil cu stricarea unui laptop. Presură atribuia acestă gândire ateilor adevărați, de tip Dawkins, dar din fragmentul postat de Băișanu se înțelege că așa gândește Cristian Presură. De asemenea, în final sunt lipite imagini cu Presură și membri USR pentru a da o conotație politică
 • Un montaj politic cap-coadă folosit de Băișanu în scop electoral și care este intitulat “Specimenele pe care USR si PLUS le promoveaza. Astia sunt oamenii noi pe care ni-i propun Ciolos si Barna!”
 • Atacul șefului ALDE Suceava Băișanu împotriva lui Presură vine după ce cercetătorul i-a criticat pe Dăncilă și ministrul Cercetării Nicolae Hurduc.

 

Deputatul Ștefan Alexandru Băișanu, președintele ALDE Suceava, intens criticat de-a lungul timpului pentru traseismul politic de care a dat dovadă, este în centrul unui nou scandal. Politicianul a publicat pe pagina sa de facebook un fragment trunchiat din interviul din decembrie 2018, dat de cercetătorul științific Cristian Presură  ziarului Hotnews.  Presură vorbea, printre altele, despre experiența divină și despre cum privește viața un ateu adevărat, care nu crede în nimic și pentru care moartea unui copil este asemănătoare cu stricarea unui laptop, deoarece ateul nu crede în nimic.

“Dacă tu ești un ateu adevărat, așa cum este Dawkins (Richard Dawkins, președinte al Fundației Richard Dawkins pentru Rațiune și Simțire), tu realizezi de fapt că nici măcar dragostea nu este altceva decât materie. Și ție dacă îți moare copilul, tu nu trebuie să plângi. Ca dacă de exemplu.. În ateismul acesta nu este nici o diferență între un copil și un laptop, pentru că amândouă sunt niște automate, laptopul îți face o chestie automată, copilul îți face o chestie automată – pentru că nu este decât o chestie automată copilul ală, are niște neuroni, neuronii ăia decid, ce decizie să ia copilul acela, și copilul te ia în brațe în urma unor decizii neuronale ale acelui automat care este corpul copilului.Nu există absolut nimic diferit în acel copil decât atomii. Și, atunci dacă îți moare copilul respectiv, ce faci dacă ți se strică laptopul? Doar nu te apuci să plângi, îți cumperi altul. Își moare copilul, tu ar trebui să spui așa <Mi-a murit copilul. Băi, nevastă, ce facem? N-are nimica, bă bărbate, facem altul.>. Și te uiți seara liniștit la un film.  Dacă ești ateu cu adevărat, ateu de ăsta pur și crezi în ceea ce ești.Asta vreau să spun că mulți oameni consideră că dragostea este altceva decât materia, au frica de moarte, mulți oameni cred într-o spiritualitate(..)”, a spus în realitate în interviu Cristian Presură.  Puteți vizualiza AICI interviul integral.

Ștefan Băișanu a publicat doar fragmentul în care se vorbește despre moartea copilului și peste imagini, la final, au fost suprapuse fotografii ale lui Presură cu membri USR, care în interviul dat celor de la Hotnews nu existau. Un montaj politic cap-coadă folosit de Băișanu în scop electoral și care este intitulat “Specimenele pe care USR si PLUS le promoveaza. Astia sunt oamenii noi pe care ni-i propun Ciolos si Barna!”

Iată ce a parte publicat Băișanu: “(introducere tăiată) Și ție dacă îți moare copilul, tu nu trebuie să plângi.(parte eliminată). Nu este nici o diferență între un copil și un laptop, pentru că amândouă sunt niște automate, laptopul îți face o chestie automată, copilul îți face o chestie automată – pentru că nu este decât o chestie automată copilul ală, are niște neuroni, neuronii ăia decid, ce decizie să ia copilul acela, și copilul te ia în brațe în urma unor decizii neuronale ale acelui automat care este corpul copilului.Nu există absolut nimic diferit în acel copil decât atomii. Și, atunci dacă îți moare copilul respectiv, ce faci dacă ți se strică laptopul? Doar nu te apuci să plângi, îți cumperi altul. Își moare copilul, tu ar trebui să spui așa <Mi-a murit copilul. Băi, nevastă, ce facem? N-are nimica, bă bărbate, facem altul.>. Și te uiți seara liniștit la un film. (fragment decupat și se reia partea despre copil cu imagini suprapuse în care apare Cristian Presură și membrii USR).
Nu este nici o diferență între un copil și un laptop, pentru că amândouă sunt niște automate, laptopul îți face o chestie automată, copilul îți face o chestie automată – pentru că nu este decât o chestie automată copilul ală, are niște neuroni, neuronii ăia decid, ce decizie să ia copilul acela, și copilul te ia în brațe.

Puteți urmări AICI montajul distribuit de Ștefan Băișanu.

 

 

Cristian Presură atacat de Băișanu deoarece a criticat guvernul PSD

Montajul video postat de deputatului ALDE de Suceava Alexandru Băișanu vine imediat după ce Cristian Presură a criticat laudele pe care premierul Dăncilă și ministrul Hurduc și le-au adus reciproc la Geneva, unde au premiat inventatorii români: “Vă spun sincer, asta doare rău de tot! Să vezi cum guvernul României premiază cu fast o minciună gogonată cum este Salonul de la Geneva arată cât de rupt este de realitatea cercetării. Să asculți discursul este o tortură. Un limbaj de lemn ale cărui limite erau atinse doar de Ceaușescu: ‘aveți prețuirea noastră, a tuturor’, ‘sunteți deschizător de drumuri și munca dumneavoastră contribuie la creșterea economică‘.

Hotnews: “A fost decupat, scos din context și distribuit pe facebook, într-o operațiune propagandistică mizerabilă

Clarice Dinu, redactorul-șef Hotnews, a criticat dur pe facebook postarea politicianului sucevean Alexandru Băișanu:

Cristian Presura, unul dintre cei mai decenți,discreți și onești oameni pe care i-am cunoscut, este ținta unui atac josnic politic. Un fragment dintr-un interviu pe care ni l-a acordat în decembrie, mie și colegului Ionut Baias, la Hotnews, a fost decupat, scos din context și distribuit pe Facebook – nu știu dacă a fost preluat de presa de casă a puterii – într-o operațiune propagandistică mizerabilă.
În interviu, Cristian Presură, cu o sinceritate dureroasă, a vorbit despreexperiența personală a divinității, despre cum a crede în Dumnezeu poate fi cel mai frumos lucru din lume, despre imposibilul ateu. Cristian Presură este un om care gândește liber și nu este singurul. Asta de fapt îi deranjează pe cei care ne-ar vrea slugi pe toți.
Vă recomand să urmăriți interviul pentru a vă lămuri:https://www.hotnews.ro/stiri-educatie-22830333-experienta-d…”.

 

 

Despre cercetătorul Cristian Presură

Cristian Presură s-a născut în 1971 la Voineasa şi a urmat studiile facultăţilor de electrotehnică şi fizică. A lucrat la Institutul de Fizică Atomică, unde s-a ocupat de instalaţii electrice şi a studiat proprietăţile laserilor cu medii active solide. În 2002 a obţinut doctoratul în fizică la Universitatea Groningen, Olanda, unde a caracterizat proprietăţile optice ale sistemelor corelate de electroni. Rezultatele sale s-au concretizat în lucrări publicate în reviste de specialitate: Physical Review B, Physical Review Letters şi Science. În prezent este cercetător la compania Philips, Olanda. S-a specializat în domeniul senzorilor medicali. Împreună cu echipa sa, a inventat şi introdus pe piaţă primul ceas capabil să măsoare pulsul sportivilor numai pe baza senzorilor optici. A publicat mai multe zeci de lucrări şi brevete de invenţie. Cristian Presură are o activitate intensă de popularizare a ştiinţei în limba română, scriind articole pentru ziare şi reviste. Este membru al asociaţiei cercetătorilor români Ad Astra şi fondator al asociaţiei Ştiinţă pentru Toţi. (Sursa www.humanitas.ro)

 

 

 

 

SERGIU JIPA

sergiu@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 an, 26 aprilie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: aprilie 27, 2019 @ 1:45 am
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: ,

1 comentariu

 1. arhivistul spune:

  Nu-i prost profesorul de socialism științific, știe bine ca face! În sondajele Comisiei Europene USR-PLUS este peste ALDE și vine tare din spate Pro România! În ce partid te prinde anul 20-20, Sandule?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string Toa4Wo to the field below: