Zece liceeni și cadre didactice de la Colegiul Nicu Gane Fălticeni au participat, în Italia, la un proiect Erasmus+ - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Zece liceeni și cadre didactice de la Colegiul Nicu Gane Fălticeni au participat, în Italia, la un proiect Erasmus+

De    •   Publicat acum 10 luni, 17 aprilie 2019   •   Fara comentarii

 

În perioada 2 – 6 aprilie, șapte elevi ai Colegiului Nicu Gane Fălticeni, Laura Hoarță, Andrada Hortolomei, Ioana Bența din clasa a X-a, Victor Buta, Alexandra Lupu, Elena Prisecaru din clasa a XI-a și Marina Gavrilescu din clasa a XII-a, însoțiți de profesori Romică Buta, Dan Cojocaru și Codrin Bența s-au deplasat la Ariano Irpino – Italia pentru a participa la a treia reuniune a proiectului Erasmus+ Parteneriate strategice CREATING COMPETENT CITIZENS USING 4Cs.

 

 

 

După o vizită la Napoli, unde au putut vedea Piața centrală, Catedrala San Genaro, Castelul San Elmo și mănăstirea Certosa di San Martinoajunși la Ariano, elevii au exersat competențe de comunicare în limba engleză, au analizat diferențele legate de modul de viață de dinainte și de după revoluția din 1989, au participat la activități creative și recreative în școala care a găzduit activitățile și au realizat în finalul dezbaterilor o expoziție cu imaginile prezentate de fiecare țară în parte ( Italia, Spania, Portugalia, Polonia și Suedia ).

“Cu acest prilej, elevii și profesorii participanți la proiect au observat în Ariano cum se conduce și se organizează școala parteneră : Instituto Instruzione Secondaria Superiore Rugerio II, Consiliul Local, Castelul normand și muzeul virtual Biogen, iar în ultima zi de proiect au vizitat situl arheologic de la Pompei. A fost cu adevărat o experiență constructivă pentru formarea elevilor, s-au legat prietenii durabile între aceștia și s-au conștientizat o dată în plus valorile comune pe care le avem cu toții ca membri ai Uniunii Europene, ne-a declarat profesorul Codrin Bența.

 

                                                                                                                    

           

DANIEL BOGHIȚĂ

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 10 luni, 17 aprilie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: aprilie 17, 2019 @ 8:10 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string p5P5bP to the field below: