Transporturi nelegale de material lemnos depistate de polițiști la Dornești - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Transporturi nelegale de material lemnos depistate de polițiști la Dornești

De    •   Publicat acum 2 luni, 17 aprilie 2019   •   Fara comentarii

Ieri, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DN 17A, la ieșire din Dornești spre Bălcăuți, 3 autoutilitare care transportau material lemnos.

Autoutilitara condusă de un bărbat de 60 ani din Frătăuții Noi transporta în baza unui aviz de însoțire emis la 15 aprilie cantitatea de 2,52 m.c. cherestea tivită molid și 2,5 m.c. lătunoaie molid.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos transportată și cea înscrisă în documente, polițiștii au solicitat sprijinului specialiștilor silvici care, în urma inventarierii au stabilit că bărbatul transporta 11,604 m.c. cherestea tivită molid și nu cea din documente.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, iar materialul lemnos transportat în plus, respectiv 9,084 m.c. cherestea tivită în valoare de 5.804 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.

Totodată, întrucât la inventariere s-a constatat, în minus, cantitatea de 2,5 m.c. lătunoaie față de avizul de însoțire, șoferul a fost sancționat contravențional și s-a dispus confiscarea valorică a materialului lemnos lipsă, în valoare de 274 lei.

Autoutilitara condusă de un bărbat de 30 ani din Frătăuții Noi transporta material lemnos în baza unui aviz emis la 15 aprilie în care era înscrisă cantitatea de 1,63 m.c. cherestea tivită rășinoase și 2,5 m.c. lătunoaie tot rășinoase.

În urma inventarierii au stabilit că transporta 5,342 m.c. cherestea tivită rășinoase și nu cea din documente.

Șoferul a fost sancționat contravențional, iar materialul lemnos transportat în plus, respectiv 3,712 m.c. cherestea tivită în valoare de 2.371 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.

Întrucât la inventariere s-a constatat, în minus, cantitatea de 2,5 m.c. lătunoaie, față de avizul de însoțire, conducătorul auto a fost sancționat contravențional și s-a dispus confiscarea valorică a materialului lemnos lipsă în valoare de 274 lei.

Autoutilitara condusă de un tânăr de 20 ani din Frătăuții Noi transporta material lemnos, fără aviz de însoțire, în urma inventarierii stabilindu-se că transporta ilegal cantitatea de 1,14 m.c. cherestea tivită molid.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, iar materialul lemnos în valoare de 728 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 luni, 17 aprilie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: aprilie 17, 2019 @ 1:09 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string ZAiQR4 to the field below: