Sancțiuni aplicate de Casa de Asigurări de Sănătate Suceava pentru nerespectarea legislației - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Sancțiuni aplicate de Casa de Asigurări de Sănătate Suceava pentru nerespectarea legislației

De    •   Publicat acum 10 luni, 17 aprilie 2019   •   Fara comentarii

În primul trimestru al anului, Casa de Asigurări de Sănătate Suceava a derulat 53 de controale, dintre care 18 la medicii de familie și 11 la farmacii.

La aceste acțiuni de control tematic se adaugă 8 verificări operative.

La 6 medici de familie s-au aplicat măsuri de recuperare a sumelor reprezentând rețete prescrise fără respectarea protocolului de prescriere a medicamentelor, în valoare de 5.646 lei, la 3 medici de familie s-a constatat necompletarea corectă și la zi a documentelor de evidență a serviciilor medicale, aplicându-se avertisment, la 2 medici s-a diminuat cu 10 % valoarea lunară a punctului per capita pentru servicii medicale eronat raportate, iar în cazul unuia sancțiunea de diminuare cu 10 % a valorii lunare a punctului per capita pentru prescripții medicale off-line neintroduse în sistemul informatic.

În cazul asistenţei medicale în ambulatoriu, 3 furnizori s-au ales cu diminuarea cu 5 % a valorii minim garantată a punctului pentru luna în care s-a constatat nerespectarea programului de lucru declarat la CAS Suceava, în valoare totală de 2.955 lei, la 6 furnizori s-a constatat necompletarea corectă și la zi a documentelor de evidență a serviciilor medicale – s-a aplicat avertisment, la 6 furnizori s-au aplicat măsuri de recuperare a sumei reprezentând servicii neefectuate și măsura de diminuare cu 10 % a valorii minim garantată a punctului, în sumă totală de 35.364 lei, la un medic specialist s-a dispus recuperarea contravalorii prescriptiilor medicale eliberate cu nerespectarea prevederilor legale, în sumă de 6.834 lei, un alt medic specialist a afost amendat cu 5.000 lei pentru eliberarea concediilor medicale fără respectarea prevederilor legale, iar contractul unui medic specialist a fost reziliat.

În cazul a 7 furnizori de medicamente, CAS Suceava a aplicat diminuare cu 5 % a sumei cuvenite pentru luna în care s-a constatat nerespectarea programului de lucru, în valoare de 6.935 lei.

In cazul a unui furnizor de servicii medicale spitalicești s-a aplicat diminuarea cu 1% a valorii de contract lunară, de 6.531 lei, pentru consemnarea incompletă a datelor în foile de observație clinică generală.

 

SERGIU JIPA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 10 luni, 17 aprilie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: aprilie 17, 2019 @ 6:56 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string ufUuj9 to the field below: