În județul Suceava funcționează 12 firme de plasare a forței de muncă în străinătate - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

În județul Suceava funcționează 12 firme de plasare a forței de muncă în străinătate

De    •   Publicat acum 2 luni, 16 aprilie 2019   •   Fara comentarii

 

Sucevenii care apelează la serviciile unui agent de plasare a forței de muncă în străinătate pot solicita acestuia să-i prezinte dovada înregistrării la Inspectoratul Teritorial de Muncă, precum și oferta fermă de locuri de muncă de la angajatorul din străinătate.

Existența acestor documente asigură un nivel minim acceptabil de credibilitate pentru firma respectivă.

Plata către agentul de plasare a forței de muncă a unor sume pentru încheierea unui contract de mediere reprezintă un risc major asumat de persoana aflată în căutarea unui loc de muncă, având în vedere că agentul de plasare nu are dreptul legal de a percepe tarife de mediere, comisioane sau alte taxe.

Persoanele care semnează un contract de mediere trebuie să citească cu atenție conținutul acestui document, să pună întrebări pentru a înțelege care sunt obligațiile sale și ale furnizorului serviciului de mediere, precum și celelalte elemente și clauze ale contractului.

Agenții de ocupare a forței de muncă au obligația de a asigura încheierea contractelor de muncă dintre cetățenii români și angajatorii străini și în limba română, înainte de plecarea din România.

La sfârșitul anului 2018 erau înregistrați la ITM Suceava 15 agenți de plasare a forței de muncă, dintre care 12 sunt activi, 2 au activitatea suspendată, iar un agent are schimbat codul CAEN.

Societățile care au ca activitate plasarea forței de muncă sunt PANAP  JOBS, LUCICOSM, ROMIR  JOBS, PERFECT AT WORK  HOLLAND, LEUCIUC, SEZER SAMET, BUCOVINA  JOBS  FORM  SRL – schimbat codul CAEN, BUEN  TRABAJO  SRL – activitatea suspendată,CONSULTING  JOBS  SRL – activitatea suspendată,ELITE  JOBS, RALIS  AGMIR, MARY  FANY, WESTFLEX RECRUIMENT  RO, LEUCIUC  JOBS  și LINDA SELECTION.

Listă cu acești agenți de plasare a forței de muncă în străinătate, poate fi găsită la informații de interes public, pe siteul ITM Suceava, secțiunea informații de interes public/comunicate de presă.

Situația persoanelor mediate și angajate în străinătate, la sfârșitul anului 2018, se prezenta astfel: număr persoane cu care s-au încheiat contracte de mediere – 664, numărul persoanelor angajate în străinătate în urma medierii – 514.

Locurile de muncă în străinătate au fost în agricultură, industria alimentară, transporturi și construcții pentru agricultori, șoferi, muncitori calificați și necalificați în construcții.

Țările pentru care s-a făcut medierea în vederea angajării au fost Germania, Belgia și Olanda.

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 luni, 16 aprilie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: aprilie 16, 2019 @ 8:16 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string piEZtY to the field below: