Depozitul de deșeuri Moara trebuie deschis în 3 luni. Flutur: “Astăzi începe perioada de mobilizare” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Depozitul de deșeuri Moara trebuie deschis în 3 luni. Flutur: “Astăzi începe perioada de mobilizare”

De    •   Publicat acum 2 luni, 15 aprilie 2019   •   Fara comentarii

Președintele Consiliului Județean Suceava Gheorghe Flutur, însoțit de         conducerea Gărzii de Mediu și a Agenției pentru Protecția Mediului, s-a aflat azi la depozitul de deșeuri Moara, care are semnată recepția finală de 6 luni, dar nu este pus nici acum în funcțiune.

Licitația organizată de CJ și câștigată de asocierea Florconstruct – Fritehnic – Ritmic a fost contestată de Diasil atât la Tribunal, cât și la Comisia Naţională de Soluţionare a Contestaţiilor.

În luna februarie, Comitetul pentru Situații de Urgență Suceava a înaintat către Consiliul Județean solicitarea de delegare temporară către un operator privat a depozitului de deșeuri de la Moara, până la finalizarea procedurii prin atribuire.

 

În martie, Consiliul Județean a decis  “operarea provizorie a depozitului pe situație de urgență”  de către asocierea câștigătoare, dar Diasil a contestat din nou tocmai modalitatea de atribuire.

Tot atunci, vicepreședintele Viorel Seredenciuc a lansat acuzații grave la adresa conducerii Diasil, care nu au fost urmate de replici.

 

CITESTE

http://www.ziaruldepenet.ro/2019/03/30/diasil-si-miza-gunoaielor-de-la-depozitul-moara-seredenciuc-arunca-bomba-miza-cea-mai-importanta-este-ca-haosul-de-acum-sa-se-perpetueze-acolo-bani-sunt-nu-stiu-cat-de-fis/

 

 

Azi, Flutur a precizat că  “operatorul intră de astăzi în perioada de mobilizare, adică pregătirea propriu-zisă și, cel mai important lucru, amorsarea stației de levigat.

Apa care va fi deversată în pârâu trebuie să fie curată, până acolo sunt mai multe filtre.

Am discutat cu operatorul, trebuie un termen de o lună de zile să se pregătească, în contractul cadrul se vorbește de 90 zile.

Nu trebuie să ne hazardăm cu niște termene pe care ei nu le pot respecta”.

 

 

 

Miza desemnării operatorului de la Moara este importantă : contract de aprox. 20 de milioane euro pe 10 ani.

Acolo se vor depozita aproximativ 80 % din deșeurile din județul Suceava.

În prezent, gunoaiele din județ sunt adunate pe 5 depozite temporare ( Fălticeni, Rădăuți, Ipotești, Gura Humorului, Ilișești ), dar niciunul dintre ele nu este conform, după cum a precizat Agenția pentru Protecția Mediului.

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 luni, 15 aprilie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: aprilie 15, 2019 @ 2:46 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string kK67pX to the field below: