Suceveanul care și-a ucis soția și pe cei doi copii a contestat sentința de închisoare pe viață: "Am fost condus de un raţionament mai puţin lumesc!" - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Suceveanul care și-a ucis soția și pe cei doi copii a contestat sentința de închisoare pe viață: “Am fost condus de un raţionament mai puţin lumesc!”

De    •   Publicat acum 6 luni, 11 aprilie 2019   •   Fara comentarii

UPDATE: Curtea de Apel Brașov a menținut sentința Tribunalului și l-a condamnat la închisoare pe viață.

*Florin Buliga și-a ucis soția și pe cei doi copii în timp ce ei dormeau. El a spus în timpul audierilor că în preajma Paştelui „trebuie să moară anumite persoane alese”

*Tribunalul Brașov se va pronunța mâine în privința apelului formulat de ucigaș

 

 

Astăzi, la Tribunalul Brașov s-a judecat apelul lui Florin Mircea  Buliga împotriva sentinței de condamnare pe viață dată pe data de 14 februarie.

El a făcut o serie de declarații în fața instanței care i-au lăsat fără cuvinte pe cei din familie prezenți în sală: “Am fost condus de un raţionament mai puţin lumesc!”

 

*”E ca si cum ai încerca să îi arăţi unui orb culoarea unei lămâi”

 

“Aşa cum am zis şi la fond, simt același lucru și acum. Nu am făcut aceste recurs pentru a reduce pedeapasa, domnul avocat a dorit să facă. Eu am declarat de la bun început că nu voi face recurs în situația mea.

As vrea sa spun că m-am gândit mult dacă să vorbeasc sau nu, dar e foarte greu. E ca si cum ai încerca să îi arăţi unui orb culoarea unei lămâi.

Evident că faptele necesită şi o pedeapsă, ce e cel mai important este ceea ce cred, că îmi cer iertare celor din jurul meu și mă doare că s-a creat această suferinţă între noi.

Ce se întâmplă în țară are legătură cumva. Când zic iertare, mă gândesc la a o găsi în inima noastră, cu gândul la părinți. Am fost condus de un raționament mai puțin lumesc”, a spus Buliga în faţa instanţei potrivit site-ului observator.tv.

Avocatul acuzării a susţinut în faţa judecătorilor că inculpatul nu este mulțumit pentru detenția pe viață, însă in raportul de expertiză se stipulează clar că avea discernământ.

 

Buliga și-a ucis familia în noaptea de 26 spre 27 martie 2018. Femeia avea 42 de ani, iar copiii numai 18, respectiv, 13 ani. Criminalul a spus că uciderea lor i-a ajutat de fapt, fiind acum într-o lume mai bună.

El a spus în cadrul anchetei că a mers la Mănăstirea Şinca Veche, unde s-a rugat şi a participat la o prelegere ţinută de o măicuţă, care prezenta mănăstirea unor turişti.

Pe drumul spre Braşov, bărbatul spune că a avut o revelaţie şi a conştientizat păcate comise de el, motiv pentru care ar fi vrut să-şi ia viaţa.

Cu ajutorul unui cuţit pe care îl avea asupra sa, el susţine că a încercat să se înjunghie în inimă, dar anchetatorii spun că rana produsă a fost una superficială.

Bărbatul a ajuns acasă, iar prima persoană pe care a omorât-o a fost soţia sa. Femeia adormise pe o masă de masaj, iar bărbatul a înjunghiat-o în inimă.

La jumătate de oră după comiterea faptei, acasă a venit fata lui, în vârstă de 18 ani. El a stat de vorbă cu ea, fără a-i spune însă ce făcuse, iar la un moment dat fata a mers în camera ei şi s-a culcat. Apoi, bărbatul a mers şi a înjunghiat-o în inimă cu acelaşi cuţit cu care el ar fi încercat să se sinucidă.

Ultima victimă a fost băiatul său, de 13 ani. Bărbatul a mers în camera acestuia şi l-a înjunghiat în inimă. El a povestit anchetatorilor că prin aceste fapte ar fi făcut un bine membrilor familiei sale, considerând că lumea este nedreaptă, iar soţia şi copiii săi se află acum într-o lume mai bună şi sunt liniştiţi.

Anchetatorilor spun că Florin Mircea Buliga şi-a făcut selfie cu cadavrele, iar în telefonul lui au fost găsite fotografii după ce și-a ucis soția și cei doi copii. Socrii lui de la Brașov îi cer 2 milioane de euro despăgubiri morale și s-au constituit parte civilă.

 

 

*Condamnat la închisoare pe viață și plata unor despăgubiri

 

Florin Mircea Buliga, suceveanul care și-a ucis întreaga familie în Brașov, acolo unde se mutase de câțiva ani, a primit o sentință de condamnare la închisoare pe viață în luna februarie. Sentința dată de Tribunalul pentru Minori și Familie Brașov a fost contopită cu cea de 1 an de închisoare primită anterior pentru consum ilicit de droguri.

Buliga este obligat de aceeași instanță să plătească echivalentul în lei a câte 75.000 de euro pentru mama și tatăl femeii pe care a ucis-o și echivalentul în lei al sumei de 45.000 de euro pentru sora femeii decedate. Potrivit Evz, instanța a menținut măsura arestului preventiv și obligarea la tratament.

Autorul triplei crime din Brașov era drogat când și-a omorât soția și copiii. Avocatul Daniel Diaconu a dezvăluit presei că anchetatorii au găsit canabis în mașina bărbatului care și-a ucis întreaga familie.

Uimitor este faptul că ucigașul vrea să reintre în afaceri cu medicamente de după gratii și să-și redeschidă firma pe care o devalizase de aproximativ 400.000 de euro.

 

 

 

    Print       Email
 • Publicat: acum 6 luni, 11 aprilie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: aprilie 12, 2019 @ 9:13 am
 • Sub: Ştiri locale, Ştiri nationale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string WPzNQj to the field below: