Șoseaua de centură a Sucevei are nevoie de 8.000 de stâlpi de beton pentru stabilizarea terenului. Noul termen de finalizare: 17 septembrie 2019 - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Șoseaua de centură a Sucevei are nevoie de 8.000 de stâlpi de beton pentru stabilizarea terenului. Noul termen de finalizare: 17 septembrie 2019

De    •   Publicat acum 8 luni, 11 aprilie 2019   •   Fara comentarii

Managerul de proiect Vasile Strâmbeanu a promis, azi în cadrul unei conferințe cu prefectul Mirela Adomnicăi, că lucrările la șoseaua de centură a municipiului Suceava vor fi încheiate pe 17 septembrie 2019.

El a spus că, în acest an, valoarea lucrărilor executate este de 7 milioane lei și că “stadiul fizic este de 12 %, am atacat toate categoriile de lucrări, cele rămase de executat.Garanția lucrărilor este de 7 ani”.

Adomnicăi a ținut să precizeze că  “acum remediem probleme care nu au fost executate la vremea respectivă, amplasăm 8.000 de stâlpi de beton pentru stabilizarea terenului. Forajele sunt până la 13 – 14 metri adâncime”.

Întrebat ce opinie are despre valoarea finală a șoselei de centură, peste 100 milioane euro pentru 12 kilometri de drum cu o singură bandă pe sens, Strâmbeanu a spus că “nu am făcut o asemenea evaluare, fără să fac un calcul nu aș putea…

În legătură cu traseul drumului pe suprafețe de teren de flori, Strâmbeanu a motivat că  “noi am luat o lucrare care deja era începută. În momentul în care noi am preluat nu cred că era fezabilă o schimbare de traseu”.

Lucrările la cei 7 kilometri care au mai rămas de executat din șoseaua de centură a municipiului Suceava sunt executați, pe porțiunea Șcheia – Moara, de asocierea Autotehnorom – Operational Autoleasing – OPR Asfalt – Obras Publicas Y Regadios – Florconstruct – Calcarul.

Lucrările au debutat în urmă cu 11 ani și au fost întrerupte de mai multe ori din cauza întârzierii plăților,  intrării în faliment a constructorului, bâlbâielilor legislative și organizării unei noi licitații.

Din cei 12 kilometri ai șoselei se circulă, din 2015, doar pe porțiunea Pătrăuți – Șcheia, în lungime de 5 kilometri.

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 8 luni, 11 aprilie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: aprilie 11, 2019 @ 5:49 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string DL5Tvy to the field below: