Liceeni din județele Suceava, Botoșani și Neamț “studenți pentru 1 zi” la USV - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Liceeni din județele Suceava, Botoșani și Neamț “studenți pentru 1 zi” la USV

De    •   Publicat acum 9 luni, 9 aprilie 2019   •   Fara comentarii

 

La Universitatea Ștefan cel Mare Suceava a debutat, la sfârșitul săptămânii trecute, concursul „Student pentru 1 zi”, competiție inclusă în calendarul activităților Ministerului Educației, aflată la cea de-a XII-a ediție.

Prima etapă a concursului a reunit elevi din clasele a XII-a de la Colegiul Tehnic Petru Poni Roman, Liceul Tehnologic Vasile Slav Roman, Colegiul Tehnic Gheorghe Cartianu Piatra Neamț, Liceul Dimitrie Cantemir Darabani, Colegiul Andronic Motrescu Rădăuți, Liceul Tehnologic Bucecea, Colegiul Tehnic Ion Creangă Tîrgu Neamț, Colegiul Tehnic Mihai Băcescu Fălticeni, Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi Botoșani, Colegiul Tehnic Rădăuți, Colegiul de Informatică Spiru Haret, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, Colegiul Petru Rareș, Colegiul Tehnic Al. I. Cuza și Colegiul Tehnic Samuil Isopescu din Suceava.

Aceștia au susținut probele de concurs la Managementul energiei și energie regenerabilă, Sisteme electrice, Electronică și automatizări, Proiectare asistată de calculator în AutoCAD, Ingineria Produselor Alimentare, Controlul și Expertiza Produselor Alimentare și Ecologie și Protecția Mediului.

Pentru oaspeții USV, a fi „Student pentru 1 zi” a însemnat efectuarea unui tur complet de campus, în care au putut vedea laboratoarele de specialitate, activitatea de la Radio USV, Centrul de Natație și Kinetoterapie, Biblioteca USV și Observatorul Astronomic, urmat de un prânz la Restaurantul USV.

Programul zilei pentru participanți a inclus și un moment artistic oferit de Casa de Cultură a Studenților : piesa de teatru „Țîba” a Teatrului studențesc Fabulinus.

Toți elevii au primit diplome de participare, iar elevii clasați pe podium au plecat acasă cu  premii constând în obiecte de birotică.

Premianții locului I, la fiecare disciplină de concurs, au primit câte un certificat de agrementare din partea USV, care oferă deținătorilor posibilitatea de a fi studenți ai universității beneficiind de scutirea de plată a taxelor de înscriere și înmatriculare la USV.

 

BEATRICE OȘEAN

reporter@ziaruldepenet.ro

Foto : USV

    Print       Email
 • Publicat: acum 9 luni, 9 aprilie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: aprilie 9, 2019 @ 8:42 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string bcXgFQ to the field below: