Flutur și Stan își fac încălzirea pentru alegeri cu magistrala de gaze naturale Pojorâta – Vatra Dornei: “Guvernul PSD - ALDE poate să declare proiectul de importanță națională”  /  “Conducta va fi realizată și în situație de litigiu” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Flutur și Stan își fac încălzirea pentru alegeri cu magistrala de gaze naturale Pojorâta – Vatra Dornei: “Guvernul PSD – ALDE poate să declare proiectul de importanță națională”  /  “Conducta va fi realizată și în situație de litigiu”

De    •   Publicat acum 10 luni, 8 aprilie 2019   •   Fara comentarii

Apropierea alegerilor europarlamentare ( 26 mai ) mai dezmorțește declarațiile principalilor șefi de partide din județul Suceava, evident în lipsa unor rezultate concrete.

Ultima gâlceavă numai bună pentru dat la presă a fost cea referitoare la proiectul de extindere a magistralei de gaze naturale de la Pojorâta la Vatra Dornei.

Mai întâi, Gheorghe Flutur ( PNL ) a emis un comunicat în care spune că  Guvernul PSD – ALDE poate, prin Hotărâre de Guvern, să declare proiectul de investiții conducta de gaz natural DN 250 Pojorâta – Vatra Dornei ca proiect de importanță națională în domeniul gazelor naturale.

În aceste condiții, punerea la dispoziție a terenului în fond forestier urmează să se facă imediat şi se vor putea începe lucrările pentru cei 26 kilometri de conductă de gaz.

Asta este soluția și aștept ca Guvernul PSD să deblocheze în această primăvara construcția amânată de 7 ani.

A găsit de cuviință, Guvernul PSD, să dea în judecată 550 de parohii, biserici și mănăstiri din județul Suceava, să le ia cele 30 hectare de pădure înapoi.

Se judecă astăzi bisericile cu Guvernul PSD și, din această cauză, e blocată și trecerea gazului metan spre Dorna”.

Replica din partea PSD nu s-a lăsat așteptată, Ioan Stan scriind tot într-un comunicat : Cum poți să te erijezi în cel ce a găsit soluția ideală privind alimentarea cu gaz a municipiului Vatra Dornei, când știi că ministrul economiei, social-democratul Dănuț Andrușca, în colaborare cu parlamentarii social-democrați suceveni, în contextul deschiderii litigiului dintre Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților și Regia Națională a Pădurilor, a identificat soluția de a declara conducta de gaz Pojorâta – Vatra Dornei drept obiectiv de interes național ?

Și în acest sens, în vara anului 2018, Ministerul Economiei a cerut un memoriu Consiliului Județean Suceava – memoriu pe care Gheorhe Flutur se împăunează că l-a făcut din proprie inițiativă.

În comisia de Administrație Publică a fost admis raportul preliminar asupra unui amendament ( depus de noi ), care creează posibilitatea realizării acestei conducte și în situație de litigiu.

Îl informăm și că legea referitoare la reîmproprietărirea parohiilor cu suprafețe forestiere se află în dezbatere la nivelul comisiilor din Camera Deputațiilor”.

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 10 luni, 8 aprilie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: aprilie 8, 2019 @ 8:56 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string CI1kaN to the field below: