Stan îl apără pe Dragnea și îl critică pe Timmermans: “Camarila lui Kovesi a distrus destine, a curmat vieți” / “Cerem sfaturi atunci când noi considerăm că ne sunt necesare” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Stan îl apără pe Dragnea și îl critică pe Timmermans: “Camarila lui Kovesi a distrus destine, a curmat vieți” / “Cerem sfaturi atunci când noi considerăm că ne sunt necesare”

De    •   Publicat acum 10 luni, 3 aprilie 2019   •   3 comentarii

Șeful interimar al PSD Suceava – senatorul Ioan Stan a emis o declarație politică în care se referă la vizita în România, de săptămâna trecută, a lui Frans Timmermans – vicepreședintele Comisiei Europene.

După ce opinează că  „domnia sa a găsit răgazul să ne mustre cu oarece severitate și să ne remită varii povețe menite să ne îndrume pe calea cea bună, în accepțiunea domniei sale desigur,  Stan spune că Timmermans a demonstrat flagrant că nu știe sau nu vrea să recunoască un principiu vechi de când lumea și care zice  să asculți și cealaltă parte.

Șeful PSD Suceava se simte dator să ia apărarea lui Liviu Dragnea și să-l critice pe Timmermans :  “Zice domnia sa fără pic de ezitare să facem bine și când ne mai dă prin cap vreo modificare de legislație, vreo Ordonanță Guvernamentală, să mergem în prealabil la Bruxelles, la împărtășanie și învățătură, spre a nu mai face greșeala de a transpune în fapt deciziile Curții Constituționale.

Și mai zice, tot domnia sa, că e bine să transpunem aceste decizii în legislație, dar să nu facem pași înapoi în lupta împotriva corupției.

Ce pot face fără ezitare este să-l asigur pe înaltul nostru oaspete că înapoi pe drumul luptei anticorupției nu ne vom întoarce.

Ar însemna să revenim la vremea când sub acest stindard mincinos, camarila dnei. fost șef DNA a distrus destine, a curmat vieți, a indus teroare și a ridicat paradeala la rang de lege în aplicarea legii”.

Încheierea declarației politice a lui Stan spune că este timpul să ne susținem dreptul la egalitatea intereuropeană, cu o adevărată coloană vertebrală.

Și să cerem sfaturi atunci când noi considerăm că ne sunt necesare, iar cele ce ne sunt oferite fără a fi solicitate, să le trecem în regim de inventar istoric”.

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a avertizat Guvernul român să nu întreprindă acțiuni care să afecteze sistemul judiciar.

Încălcarea statului de drept înseamnă și încălcarea dependenței presei, unele țări nu ne-au lăsat alternative decât să activăm Articolul 7.

Trebuie să discutăm, să dezbatem mai mult, statul de drept este responsabilitatea tuturor.

Vom lucra mai mult pe procedurile de infringement.

Este foarte important să trecem acum la fapte, pentru că independența justiției și protecția judiciară sunt esențiale pentru buna funcționare a Uniunii.

Trebuie să prevenim dezvoltarea încălcării statului de drept, în special să evităm cazurile extrem de grave.

România trebuie să revină pe calea cea bună, să nu facă pași înapoi.

Aș vrea să avertizez Guvernul român să nu întreprindă acțiuni care să afecteze sistemul judiciar, vom acționa pe măsura faptelor guvernului.

Am avut mai multe convorbiri cu doamna prim-ministru Dăncilă pe acest subiect, am reînceput discuțiile tehnice pe MCV și am cerut rezultate cât mai urgent.

Le-am arătat că a vorbit de dragul vorbei nu este suficient, avem nevoie de acțiuni concrete din partea României.

Dna. Kovesi este candidata preferată de Parlamentul European, știu că este o juristă de foarte bună calitate, pe care o admir pentru curaj. 

Este important ca ea să poată să își prezinte candidatura, astfel încât instituțiile europene să poată lua o decizie”, a spus el.

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 10 luni, 3 aprilie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: aprilie 3, 2019 @ 5:37 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: ,

3 comentarii

 1. arhivistul spune:

  Zici câ în poză sunt niște etnici români înainte de a intra la un meci de fotbal de liga a patra. Semințe aveți la voi, mînca-mi-ați?

 2. Simi spune:

  Ce fețe au fosilele comuniste ! Huuuuuuu gunoaielor !

 3. Dan spune:

  Parca merg la al 13- le-a congres. Jigodii pesediste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string u3pqiu to the field below: