Circ politic în Consiliul Județean Suceava.  Cușnir: “Ca oricărui vechi comunist, vă plac unanimitățile!” / Flutur: “Cât de penibil, când se învârt bunicii unora dintre noi în mormânt, să vorbim de comunist când tu îl ai în casă?” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Circ politic în Consiliul Județean Suceava.  Cușnir: “Ca oricărui vechi comunist, vă plac unanimitățile!” / Flutur: “Cât de penibil, când se învârt bunicii unora dintre noi în mormânt, să vorbim de comunist când tu îl ai în casă?”

De    •   Publicat acum 10 luni, 29 martie 2019   •   Fara comentarii

 

Apropierea alegerilor europarlamentare îi obligă pe unii politicieni să aplice lovituri declarative în cadrul Consiliului Județean Suceava, ședința de azi consemnând o nouă  hârjoneală între liderul de grup PSD Dan Cușnir și șeful PNL Gheorghe Flutur.

Cușnir și-a făcut  încălzirea  imediat după ce Flutur a prezentat ordinea de zi, spunând că  “la finalul ședinței trecute, ați fost entuziasmat de faptul că ați avut unanimitate la toate voturile. Nu mă miră nimic, ca oricărui vechi comunist vă plac unanimitățile!”,  Flutur replicând “vreau să fac apel la decență, eu m-am obișnuit cu aceste lucruri, dar ridicolul ăsta, vreau să fac apel la decență și deontologie”.

Spre finalul ședinței, după raportul lui Flutur referitor la modul de îndeplinire a atribuțiilor proprii în 2018, Cușnir a revenit pe un ton malițios: “Nu am văzut capitolul nerealizări,  percepția mea e că sunt nerealizări și nu este o rușine să ne recunoaștem greșelile”  și a nominalizat Sala Unirii, parcul industrial Siret, extindere terminal aeroport, drumul Mănăstirea Humorului – Sucevița, depozitele de gunoi Moara și Pojorâta.

Flutur a replicat, pe ton sever, că Guvernul PSD – ALDE “nici nu a vrut să audă de Ziua Bucovinei, eu am cerut 100 de proiecte pe centenar și nu a dat niciunul”,  după care a continuat cu  “Sala Unirii am cerut-o pe PNDL, proiectul a fost respins, mergem înainte pe surse proprii. Parcul industrial are proceduri, suntem pe studiu de fezabilitate, ce folos că n-au apărut ghidurile de finanțare. La aeroport, vreo 6 luni am încercat să aflăm dacă putem fi eligibili pe POIM, nimeni nu ne-a dat niciun răspuns, am luat containere pentru pasageri și am făcut împrumut, suntem în linie dreaptă. Pentru drumuri trebuie să finalizăm bugetul. La depozitele de deșeuri ce trebuia să facem noi și n-am făcut? Am finalizat ambele depozite, am desemnat câștigătorii, de aici încolo nu mai depinde de noi rezolvarea contestațiilor”.

Cușnir a revenit:  “Am înțeles că sunteți perfect, nu aveți nerealizări, eu, în schimb, nu sunt perfect și nici nu-mi doresc vreodată să ajung să cred despre mine că sunt perfect”.

Flutur și-a cam pierdut răbdarea: “Cred că e bine să ne păstrăm calmul, cel mai mare pericol pentru mine ar fi să mă votați. Ce Dumnezeu ar însemna pentru democrație să fiți de acord cu mine?  Dar și asta trebuie dusă până într-o o limită, pentru că există și posibilitatea de a te face de râs. Cât de penibil când se învârt bunicii unora dintre noi în mormânt să vorbim de cuvântul  comunist  când tu îl ai în casă?  Cum putem să ne permitem așa ceva ? Strămoși de-ai noștri au făcut pușcărie din cauza acelui regim! Nu derapați, că voi reacționa!

Cușnir a mai completat că  “oricine este supus greșelii și principala calitate a omului este că nu este perfect și trebuie să înțelegem o dată lucrul ăsta. Este evident că vă irită când cineva nu este de acord cu dvs., dar aveți experință și știți foarte bine că, în viață, loviturile cele mai puternice nu le iei de la cei care mușcă, ci de la cei care ling!”

 

 

 

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 10 luni, 29 martie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: martie 29, 2019 @ 7:05 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string wCPe4l to the field below: