USV sprijină protejarea patrimoniului construit din mediul rural - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

USV sprijină protejarea patrimoniului construit din mediul rural

De    •   Publicat acum 10 luni, 23 martie 2019   •   Fara comentarii

Universitatea Ștefan cel Mare Suceava implementează, până în septembrie 2020, proiectul ”PORT Cultural : PORTofoliu de instrumente inovative pentru dezvoltarea durabilă a comunităților rurale cu potențial turistic prin valorificarea elementelor de patrimoniu și identitate culturală”, finanțat de Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării.

Proiectul continuă preocupările USV în domeniul protejării peisajului cultural, materializate în anii trecuți prin activitățile derulate în cadrul programului „Salvează satul bucovinean”.

Proiectul reunește principalele probleme legate de dezvoltarea comunităților rurale din Bucovina și Transilvania de Sud, printr-o analiză inovatoare a două aspecte majore : dispariția clădirilor tradiționale din peisajul satului românesc și nevoia de valorificare a patrimoniului construit prin antreprenoriat.

Se va urmări identificarea de soluții de sprijinire a partenerilor din mediul rural și a proprietarilor de construcții reprezentative pentru patrimoniul construit, prin dezvoltarea cadrului  antreprenorial și cel durabil și prin îmbunătățirea competențelor în ceea ce privește dezvoltarea strategică a comunităților.

Identificarea obiectivelor valoroase și documentarea etno-istorică vor fi dezvoltate și completate de soluții de arhitectură, de transformare a clădirilor vechi și adaptarea lor la funcționalitatea modernă.

Alături de USV, parteneri în cadrul proiectului sunt Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi, Institutul Bucovina al Academiei Române, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie Târgu Mureș, Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare în Turism și Institutul de Economie Națională, Academia Română.

BEATRICE OȘEAN

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 10 luni, 23 martie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: martie 23, 2019 @ 10:55 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string jNyt7d to the field below: