#ȘÎEI: Flutur și Lungu s-au lipit de protestul “România vrea autostrăzi” al lui Mandachi - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

#ȘÎEI: Flutur și Lungu s-au lipit de protestul “România vrea autostrăzi” al lui Mandachi

De    •   Publicat acum 11 luni, 21 martie 2019   •   Fara comentarii

 

Joi seară, Realitatea TV a transmis live de la teatrul Matei Vișniec Suceava emisiunea  România 2019  realizată de acționarul și moderatorul Cozmin Gușă, unul dintre subiecte fiind protestul omului de afaceri Ștefan Mandachi, cel care pe 15 martie a inaugurat primul metru de autostradă” din Moldova, în apropierea DN 2 la Cumpărătura.

La emisiune s-au aflat în centrul atenției cei mai importanți liberali ai județului, șeful CJ George Flutur ( așa a fost prezentat de Gușă, cu prenumele  de București  ) și primarul Ion Lungu, care au lăudat demersul lui Mandachi și au ridicat mingi la fileu pentru PNL.

În general, emisiunea a fost o șuetă amicală și destul de plictisitoare între oameni care s-au tutuit și au amestecat subiectele, completată cu  perierea  intensă a invitaților de către moderator.

ZdpN  consemnează o parte din declarațiile de la Realitatea TV.

Ștefan Mandachi (33 ani):  ”Suntem într-o hibernare, eu am decis să mă extrag din zona de confort. Nu am acționat până acum pentru că mi-a fost frică. Mi-a fost frică că în 2029 vom fi în aceeași situație, dar mi-am zis că sunt laș dacă nu acționez. Dl. Flutur a fost solidar cu noi, mai multe zeci de Primării s-au solidarizat cu noi, chiar și președintele a spus șîeu. Vinovați sunt toți oamenii politici, care ar fi putut face autostrăzi și n-au făcut-o, indiferent că sunt în platou sau nu. Eu am nevoie de acei viteji care se arată după război, am rămas nu singur, dar am nevoie de viteji în continuare. De baronizare tot aud, nu știu să vă dau o soluție, eu vreau autostradă aici, la Suceava. Nu fac politică, o repet, eu vreau autostradă aici cât de repede posibil”.

George Flutur (59 ani):  ”Să rămână așa, că merge bine Ștefan Mandachi. Disperarea lui e că nu avem autostrăzi. Nevoia de infrastructură de transport e oxigenul nostru. Copiii mei sunt la București, îmi spun vrei să venim mai des acasă ? Fă autostrăzi ! Nu vreau să politizăm astfel de lucruri. Mandachi simte cel mai bine acest lucru, nu se învârte roata pentru că nu ai autostradă. Și noi, partidul nostru, am fost la guvernare, trebuie să ne asumăm acest lucru. E o lipsă de maturitate a liderilor politici pentru că nu au avut ei ideea. Vreau să-l încurajez pe Mandachi și el știe. Atâta timp cât lucrurile vor merge de sus în jos trebuie să schimbăm ceva, nu-i în regulă. Eu am încercat și văd că m-au ascultat cei de la liberali. Ne trebuie voință politică să avem autostrăzi, șosele ocolitoare. Voință locală este, dar se pierde la București. Dacă n-ai curaj să spargi acest monopol și să lași putere regiunilor, să n-așteptăm să facem absorbție. Liberalii în administrație locală au povești de succes cunoscute. Nu trebuie să fim pesimiști că nu se poate, judecați-ne după ce am făcut bun acasă”.

Ion Lungu (58 ani):  ”S-a umplut paharul, despre asta e vorba. Eu am fost primul politician care l-a felicitat pe Ștefan și le-am cerut la suceveni să vină alături de el. Trebuie să atragem investitori, dar prima lor întrebare este dacă avem autostrăzi. Nu pot să vă răspund de ce președintele Băsescu nu a făcut autostrăzi. La niciun ministru la care m-am dus nu le-a fost rușine. Ne trebuie un profesionist în fruntea Ministerului Transporturilor, acum nu se leagă nicio strategie, un ministru liberal va porni aceste autostrăzi  (Flutur: Îl susțin !)”.

Emisiunea a mai conținut imagini de promovare a județului Suceava, prestațiile live a ansamblului Ciprian Porumbescu și a unui taraf din Mălini, pe scena teatrului fiind prezenți managerul Spitalului Județean Vasile Rîmbu și viceprimarul Bucureștiului Aurelian Bădulescu.

Prin telefon a intervenit actorul Alexandru Arșinel, iar într-un videoclip al Ilcăi Mureșan ( partenera de viață a lui George Flutur ) a apărut și tatăl de 94 ani al aceluiași George Flutur.

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

Sursa foto: Realitatea TV
    Print       Email
 • Publicat: acum 11 luni, 21 martie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: martie 22, 2019 @ 12:02 am
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string pQ4giB to the field below: