IJP Suceava atrage atenția asupra achiziţionării de bunuri prin intermediari: un bărbat din Câmpulung Moldovenesc a fost înșelat cu 2.600 lei - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

IJP Suceava atrage atenția asupra achiziţionării de bunuri prin intermediari: un bărbat din Câmpulung Moldovenesc a fost înșelat cu 2.600 lei

De    •   Publicat acum 4 luni, 21 martie 2019   •   Fara comentarii

 

Poliția Câmpulung Moldovenesc a fost sesizată, ieri, de un localnic de 42 ani despre faptul că, în urma unui anunț  pe care l-a postat pe un site de profil, o persoană necunoscută care a declarat că este agent al unei firme de curierat a ridicat un pachet în care se aflau două telefoane mobile, spre a fi trimis în Deva – județul Hunedoara.

După preluarea coletului, tânărul a lăsat un aviz, ulterior partea vătămată dându-și seama că a fost înșelat cu suma de 2.600 lei, contravaloarea telefoanelor.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că apelantul este administratorul unei societăți din Câmpulung Moldovenesc, firmă care are ca obiect de activitate repararea echipamentelor electronice și de telecomunicații.

El a scos la vânzare, pe un site de vânzări, două telefoane mobile pentru suma de 2.700 lei.

Pe 19 martie seara a fost contactat pe serviciul de mesagerie de o persoană care s-a arătat interesată de achiziție.

I-a propus o reducere pentru achiziționarea ambelor telefoane, cei doi stabilind prețul de vânzare la suma de 2.600 lei.

Ulterior, persoana care a facut achiziția i-a spus părții vătămate că va trimite un curier pentru preluarea telefoanelor.

Ieri, la sediul firmei s-a prezentat un tânăr care a spus că este de la firma de curierat și s-a prezentat pentru a ridica un colet.

Cum era preocupat de împachetarea coletului, nu a băgat de seamă că acel tânăr nu avea nici unfel de semn sau echipament al firmei de curierat.

A predat pachetul, acel tânăr i-a eliberat o hârtie fără duplicat, după care a plecat cu pachetul.

În urma activităților investigative desfășurate de polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Câmpulung Moldovenesc, persoana bănuită de comiterea infracțiunii a fost identificată ca fiind un tânăr de 27 ani, localnic, care a recunoscut fapta comisă și s-a împăcat cu persoana vătămată.

A fost întocmit dosar penal pentru înșelăciune.

Polițiștii suceveni au prezentat o serie de recomandări în astfel de cazuri :

-nu trimiteți bani în avans

-nu trimiteți copii după actele personale

-evitați să faceți schimb de produse prin curier

-rețineți faptul că site-urile specializate nu intermediază plăti între vânzator si cumpărător

-evitați ofertele de tipul 3+1 gratis

-nu răspundeți mesajelor in altă limbă sau care par a fi traduse cu motoare de traducere automate

 

 

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 luni, 21 martie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: martie 21, 2019 @ 3:28 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string FJFolV to the field below: