Lungu, săptămâna și planșa: zonă de agrement pe malul râului Suceava, cu fonduri europene. O parte din dotări vor fi demontabile, dacă vine viitura - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Lungu, săptămâna și planșa: zonă de agrement pe malul râului Suceava, cu fonduri europene. O parte din dotări vor fi demontabile, dacă vine viitura

De    •   Publicat acum 9 luni, 20 martie 2019   •   Fara comentarii

O dată cu apropierea alegerilor europarlamentare, primarul PNL de Suceava Ion Lungu a intensificat anunțarea, în conferințele de presă, a unor proiecte scoase de la naftalină.

După ce, săptămâna trecută, a vorbit despre parcări etajate, azi el a reîncălzit ciorba unei zone de agrement pe râul Suceava, de o parte și de alta a podului, pe o suprafață de 15 hectare și 1 kilometru lungime.

Lungu a spus că  “este nevoie de revitalizarea unui spațiu public urban, Suceava are un râu în mijlocul orașului care nu este valorificat”.

Primarul a precizat că legislativul local va dezbate, la sfârșitul lunii, indicatorii tehnico-economici în valoare de 13 milioane lei și un acord de parteneriat cu Apele Române pe 10 ani.

Proiectantul general este Aghemir Company, perioada lucrărilor fiind estimată la 22 luni.

“În partea stângă, cum se merge spre Burdujeni, va fi o zonă preponderent sportivă, iar pe dreapta o zonă de promenadă, de loisir.

Nu vom avea voie să facem construcții definitive în albia minoră a râului, accesul va fi pe pasarele metalice, care vor fi demontabile în caz de inundații.

Vor fi alei tip belvedere din granit, un soi de faleză pe malul râului, alei principale tot din granit, alei secundare din piatră cubică, zonă pentru aerobic, locuri de joacă, terenuri de tenis și volei, platformă pentru spectacole”  a detaliat Lungu.

Întrebat dacă vor fi amenajate și malurile, pentru a preveni inundațiile, el a spus că  “e o problemă pe care nu am putut-o rezolva, consolidarea digurilor nu este eligibilă pe fonduri europene.

Sperăm într-un viitor mai îndepărtat – mai apropiat să insistăm la Apele Române să facă această consolidare a digurilor, este azi o vulnerabilitate, dar sunt acolo elemente demontabile dacă apa vine mare…

Ar trebui făcut dig betonat, cu dale.

Consolidări ale malurilor au mai avut loc acolo, dar nu așa cum trebuie”.

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 9 luni, 20 martie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: martie 20, 2019 @ 8:02 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string BjiSgy to the field below: