Dragnea și-a făcut bine treaba, suntem acolo unde a vrut să ne ducă: românul este emisarul natural al urii și al ideilor neepurate - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Editorial  >  Articolul curent

Dragnea și-a făcut bine treaba, suntem acolo unde a vrut să ne ducă: românul este emisarul natural al urii și al ideilor neepurate

De    •   Publicat acum 12 luni, 16 martie 2019   •   3 comentarii

BUNĂ ZIUA, SUCEAVA!

 

Dragnea și-a făcut bine treaba, suntem acolo unde a vrut să ne ducă: românul este emisarul natural al urii și al ideilor neepurate

 

Strategul minților incarcerate, Dragnea Liviu Nicolae, se poate bucura în palatal său din Teleorman, căci poporul pe care îl conduce prin PSD, un partid preluat din mâna tovarășului Iliescu Ion Ilici, este condus înspre ceea ce și-a dorit. Sămânța mizerabilă a spaimei de necunoscut și a fricii de altfel a fost plantată în mintea celor care citesc, comentează, protestează sau pur și simplu acceptă starea de fapt.

Într-un moment în care ideile și opiniile ar trebui să circule liber între noi și ar trebui filtrate de fiecare dintre noi, ele sunt expediate de la unii la alții și se resping ca dintr-un zid al indiferenței și urii.

Nu mai există decât alb și negru, nu vorbim decât despre pro și contra, pe bani sau pe interese, pentru unul sau pentru altul. Filtrele personale au fost eliminate, iar mizeria curge direct pe gâtul receptorului, nemestecată și cu tot cu cocoloașele făcute de emitent.

Nu poți spune altceva decât ceea ce spun taberele, iar când te situezi în afara a ceea ce este dispusă strada sau birourile (căci acestea sunt astăzi cele două tabere!) să accepte, devii un dușman și ești etichetat pe loc, fără analiză. Verdictele se dau fie în birourile celor de la putere, fie în stradă, unde sunt cei care protestează.

În presă lucrurile sunt clare. Jurnaliștii trebuie să fie doar simpli posesori de pixuri, acele obiecte care scriu strict ceea ce spune unul sau altul. Atât. Trebuie să spui ca X, altfel ești cu Y,  trebuie să scrii cum a spus Z că altfel ești de-a lui W, trebuie să te lipești de campanii #oricepromoveazămajoritatea altfel ai fost plătit de #partidulnuștiucui.Trebuie să publici așa cum se așteaptă A sau ești agentul lui B. Proștii văd peste tot interese obscure sau atitudini nesincere și folosesc un limbaj comunist cu toate că aveau 10-11 ani la revoluție. Lanțul supunerii și al prostiei transmise din tată în fiu nu s-a rupt. Veriga ruginită a rezistat.

Dragnea și-a făcut treaba bine, suntem acolo unde a vrut să ne ducă. Românul este emisarul natural al urii și al ideilor neepurate. Acum, când dialogul s-a încheiat și oamenii sunt conduși  prin emoții de tot felul, prin îndemnuri structurate pe nevoi imediate, covorul roșu este așternut pentru dictatură.

Acum, mai mult ca niciodată, cred că am motive să mă gândesc la emigrare. Să devin un anonim într-o țară care nu-mi aparține, și în care să mor, cândva, ca un străin.

SERGIU JIPA

sergiu@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 12 luni, 16 martie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: martie 16, 2019 @ 9:28 am
 • Sub: Editorial, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: , , , ,

3 comentarii

 1. Tavi spune:

  Dupa 30 ani, am pierdut entuziasmul anilor “90 in care credeam ca vom putea avea o tara “ca afara” !Unii, inca mai cred ca putem shimba,in bine ,oamenii si lucrurile in tara noastra.

 2. Huo spune:

  Dragnea face bine la poporul dat pensii și salarii la oameni în primarie.lumea voteaza PSD ca sa crape de cida sergiu Jipa.Tu vrei sa te conduca statu paralel?Huo anti romania.

 3. Laur spune:

  Un articol obiectiv, despre Caracatita, mocirla si marasmul criminal, al lumii politice actuale, si al unei societati fara curaj, traind înca în acel spirit de turma, fara a avea curajul de a spune hotului : hot si criminalului : criminal. Cât despre capusele cele multe, ce se întretin din banii contribuabililor, peste tot în tara, numarul lor ar trebui diminuat la maxim (inclusiv la nivel local), ca si-asa cei mai multi nu au nici o competenta concreta, ce-ar putea sa aduca ceva pozitiv societatii. Cei mai multi sunt niste parveniti de cea mai joasa speta, semi-analfabeti, sau care pur si simplu si-au luat niste diplome, pe bani, sau prin tot felul de metode corupte. Daca ar fi fost întelepti si priceputi, s-ar fi vazut de mult. Din pacate, numarul lor creste, la fel si sumele pentru numeroasele pensii, nesimtit de speciale! Niste trântori nesimtiti, care s-au obisnuit, ca nimeni sa nu le spuna nimic, iar ei sa dicteze, sa traiasca, împreuna cu familiile lor jenante si sa fure bine din fondurile publice si din cotizatiile sarmanilor oameni de rând, care-abia mai au din ce-si cumpara câte-o pâine. Presa putina, care mai îndrazneste înca sa mai arate disparitatile si nedreptatile nenumarate ale societatii, e luata în vizor, caci, multi din hotii lezati, i-au pus gând rau. Insa fiecare act sau gest, fiecare întâmplare, trezeste, încet-încet, societatea, din letargia si tacerea sumbra, în care tinde sa-si îngroape sufletul, înnegrit de durere. Sa continuati sa scrieti, caci, este loc suficient, si pentru voi. Mai ales, ca de multe ori, publicati informatii, pe care nici o alta publicatie locala, nu o face! Succes, curaj si viata lunga Ziarului de pe Net, în obiectivitate, fermitate, seriozitate si sa mai auzim si de bine, nu numai de rau. Oamenii au nevoie si de pozitiv, de modele bune, de inspiratie buna, de gânduri frumoase, de oameni priceputi, de la care sa aiba ce sa vada, ce sa asculte, ce sa învete bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string yDfY2E to the field below: