Șase cetățeni din Bangladesh opriți la Falcău pe când încercau să intre ilegal în țară. Au fost returnați autorităților ucrainene - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Șase cetățeni din Bangladesh opriți la Falcău pe când încercau să intre ilegal în țară. Au fost returnați autorităților ucrainene

De    •   Publicat acum 4 luni, 15 martie 2019   •   1 comentariu

Ieri dimineață, polițiștii de frontieră au depistat, în Falcău, 6 persoane care se deplasau pe jos, dinspre frontiera de stat către interiorul țării.

Persoanele în cauză nu vorbeau limba română și nu își justificau prezența în zonă, fapt pentru care au fost duse la sediul sectorului pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că grupul era format din cetățeni din Bangladesh, cu vârste cuprinse între 18 și 40 ani.

Persoanele în cauză au declarat că au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

Se efectuează cercetări pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, cele 6 persoane urmând să fie preluate de autoritățile de frontieră ucrainene în vederea continuării cercetărilor, în baza acordului de readmisie încheiat cu Ucraina.

 

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

Foto : Poliția de Frontieră Suceava

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 luni, 15 martie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: martie 15, 2019 @ 11:27 am
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

1 comentariu

 1. Laur spune:

  Pâna si Bangladesh-ul ne-a depasit la infrastructura, locuri de munca. Insa, si acolo, ca si în unele din tarile Africii (culmea, multe musulmane!, gen Coasta de Fildes, Mali, Senegal, Angola), exista tentatia Europei. Stiu si ei bine, ca procedura de Cerere de Azil, în multe state UE, dureaza ani de zile, iar pe toata perioada, lunar, acestor persoane, statele le platesc cazarea, alimentele, si un Ajutor financiar, lunar, ce variaza, între 850-1200 €. Din pacate, pentru cei ce ajung întâi, în state gen Bulgaria, Romania, Grecia, Polonia sau Ungaria, se va aplica faimoasa Conventie Dublin : daca vor ajunge în Vestul Europei, vor fi retrimisi, în primul stat UE, pe unde au trecut, pentru ca acum se amprenteaza persoanele. In fine, de ex, cineva poate sta : 2 ani în Germania, caci, cam atât dureaza, în medie, tratarea cererii de azil, iar daca dosarul e refuzat, se poate face recurs, deci se mai poate sta înca 2 ani, pe banii statului respectiv. Daca cererea nu e acceptata, persoana, sau familia, poate merge mai departe, în alt stat UE si cere azilul. Sunt care-au stat prin Germania, 2 ani, apoi 2 ani, prin Elvetia, apoi 2 ani în Franta, apoi 2 ani în Anglia si tot asa. Cât timp functioneaza acest sistem, de ce n-ar profita?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 478BSg to the field below: