560 de secții de votare în județul Suceava, la europarlamentare - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

560 de secții de votare în județul Suceava, la europarlamentare

De    •   Publicat acum 12 luni, 14 martie 2019   •   Fara comentarii

Prefectura Suceava a demarat pregătirile pentru organizarea alegerilor pentru Parlamentul European, din 26 mai.

Comisia tehnică este coordonată de prefectul Mirela Adomnicăi și are în componență reprezentanți sau șefi ai unor instituții cu competență în organizarea și desfășurarea alegerilor europarlamentare.

Tot prin ordin de prefect a fost constituit Grupul tehnic de lucru de pe lângă Comisia Tehnica Suceava pentru coordonarea activităţilor de organizare a alegerilor.

A fost stabilită dimensiunea ştampilelor ce vor fi utilizate, au fost efectuate demersuri pentru asigurarea sediului şi dotării Biroului Electoral Judeţean și  au fost stabilite cantităţile de materiale necesare votării, urmând a fi demarată procedura de achiziţie a acestora.

Bugetul alocat pentru organizarea alegerilor europarlamentare în județul Suceava se cifrează la 3.963.000 lei.

Astăzi s-a desfășurat prima instruire cu primarii și secretarii Primăriilor din județul Suceava, privind  responsabilitățile acestora în organizarea şi desfăşurarea alegerilor europarlamentare.

Instruirea a fost organizată cu sprijinul Autorității Electorale Permanente Suceava, la ședință fiind prezent reprezentantul acesteia, Ovidiu Butnariu.  

Adomnicăi s-a referit la principalele noutăți legislative privind  organizarea și desfășurarea alegerilor din 26 mai, printre care prezența informaticianului în secțiile de votare.

Vor fi amenajate  560 secții de votare,  cu 2 în plus față de ultimul scrutin organizat cu prilejul referendumului pro-familie.

Reprezentantul Serviciului de Telecomunicații Speciale, col. Mihai Dascălu,  a făcut precizări despre măsuri de prevenire și combatere a fraudelor electorale, prin asigurarea securităţii cibernetice şi a protecției datelor cu caracter personal prelucrate în context electoral.

Potrivit noilor reglementări, numărătoarea votului va fi înregistrată neîntrerupt audio-video, iar  procesele-verbale din fiecare secție de votare pentru consemnarea rezultatelor voturilor vor fi fotografiate și trimise către Biroul Electoral Central de către operatorii de calculator din fiecare secție de votare.

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

Foto : Prefectura Suceava

    Print       Email
 • Publicat: acum 12 luni, 14 martie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: martie 14, 2019 @ 6:13 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string q2L2Oq to the field below: