Ponta îl atacă pe Dragnea pe filiera Fondului Suveran de Investiții, la Suceava: “O să ne trezim cu niște proprietari din afară, de prin Israel, de prin Rusia” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Ponta îl atacă pe Dragnea pe filiera Fondului Suveran de Investiții, la Suceava: “O să ne trezim cu niște proprietari din afară, de prin Israel, de prin Rusia”

De    •   Publicat acum 12 luni, 9 martie 2019   •   Fara comentarii

Președintele Pro România Victor Ponta a vizitat, azi, județul Suceava, cu incursiuni la Fălticeni ( plimbare pe aleea pietonală, vizionare noul spital ), municipiul reședință ( conferință de presă, deplasare DN 29 Suceava – Botoșani și aeroport ) și Fîntînele ( miting preelectoral ).

El a fost însoțit de Daniel Constantin, de președintele filialei județene Cătălin Nechifor și de subalterni de partid.

În cadrul conferinței de presă, Ponta l-a criticat asiduu pe șeful PSD Liviu Dragnea, inclusiv pe tema proiectului Fondului Suveran de Investiții, pe care l-a comparat cu “28 de vaci care încă mai dau lapte – Hidroelectrica, portul Constanța, aeroportul Otopeni, Imprimeria Națională, Romgaz – dar cele 28 de vaci vor fi duse într-un staul unde nu vor fi mulse, ci vor fi măcelărite.

Acest fond are dreptul să vândă acțiuni și active fără să respecte legea privatizării, adică direct, toate companiile au fost evaluate la 2 miliarde euro, dar numai Hidroelectrica singură face 5 miliarde.

O să ne trezim cu niște proprietari din afară, nu știm, de prin Israel, de prin Rusia…

Noi vom contesta în contencios administrativ și vom face plângeri penale pentru cei ce semnează, sperăm să salvăm ce se mai poate salva”.

Solicitat să detalieze posibila implicare externă, a spus că “m-am referit la o declarație a dlui. Dragnea din 2017, la Tel Aviv, a spus că  am discutat despre Fondul Suveran de Investiții, așteptăm investitori.

Dacă avem vreun investitor, listăm Hidroelectrica la prețul adevărat și, dacă vrea un domn din Israel să cumpere acțiuni de la bursă, nu e nimic rău în asta.

Este o înțelegere evidentă, mie mi-e că din Rusia.

Eu nu cred că Dragnea cu Vîlcov în o companie, la 10 % din valoare pe degeaba, e oarecum logic, nu ?”

Referindu-se la viitoarea situație economică a țării, Ponta a menționat că  “după alegerile prezidențiale va veni decontul, vine nota de plată, noi acum trăim într-un Caritas bugetar, dăm bani la toată lumea, dar va veni o criză bugetară și economică.

Suntem într-o groapă, dar încă nu ne dăm seama”.

Pe de altă parte, întrebat dacă se așteaptă și la alte dezertări din PSD în favoarea Pro România, Ponta a spus că  “eu nu vreau să transferăm tot PSD –ul, vreau să rămână acolo Dragnea, Ștefănescu, Drăghici, Arseni, Oprișan.

Sunt alți oameni buni pe care mi-i doresc…

Mă voi lupta să mă întorc la guvernare, să termin ce n-am terminat în 2015, altă soluție n-am”.

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 12 luni, 9 martie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: martie 9, 2019 @ 3:11 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 8legvi to the field below: