Ministrul Transporturilor a uitat ce promitea în mandatul precedent la șoseaua de centură a Sucevei: “Sunt niște lucruri care trebuie făcute legal, nu le putem face cum vrem noi” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Ministrul Transporturilor a uitat ce promitea în mandatul precedent la șoseaua de centură a Sucevei: “Sunt niște lucruri care trebuie făcute legal, nu le putem face cum vrem noi”

De    •   Publicat acum 1 an, 8 martie 2019   •   4 comentarii

În septembrie 2017, ministrul Transporturilor Răzvan Cuc declara ( în primul mandat ) că șoseaua ocolitoare a municipiului Suceava  “va fi funcțională integral la finele anului 2018”.

El vizitase atunci drumul neterminat și spunea că  ”din ce am discutat cu experții, mi-au spus că acest obiectiv poate fi finalizat în maxim 9 luni.

Nu este o problemă de finanțare, ci o problemă strict de mobilizare a antreprenorului și de monitorizare a lucrărilor de către Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași”.

Azi, același ministru Cuc ( în al doilea mandat ) a spus, după o vizită pe șantierul șoselei de centură a Sucevei, tot nefinalizată, că  “în 2017 am venit aici și am spus că este un program și o etapizare, nu putem să facem lucrurile…

Sunt niște lucruri care trebuie făcute legal, nu le putem face cum vrem noi…

Constructorul lucrează, ceea ce este un semn de bună credință”.

Lucrările la cei 7 kilometri care au mai rămas de executat din șoseaua de centură a municipiului Suceava vor fi executați, pe porțiunea Șcheia – Moara, de asocierea Autotehnorom – Operational Autoleasing – OPR Asfalt – Obras Publicas Y Regadios – Florconstruct – Calcarul.

Valoarea contractului este de 72.905.350 lei ( aproximativ 15,8 milioane euro ).

Lucrările au debutat în urmă cu 11 ani și au fost întrerupte de mai multe ori din cauza întârzierii plăților,  intrării în faliment a constructorului, bâlbâielilor legislative și organizării unei noi licitații.

Din cei 12 kilometri ai șoselei se circulă, din 2015, doar pe porțiunea Pătrăuți – Șcheia, în lungime de 5 kilometri.

Termenul de finalizare din contract este 17 septembrie.

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 an, 8 martie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: martie 8, 2019 @ 5:36 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: , ,

4 comentarii

 1. Pupăză spune:

  A venit pupăza pe centură să arate gelul din…par și cum muncește guvernul Dragnea la …un pulover.Stan a stat la poză ca țapul la muls și Baisanu s-a băgat în seamă ca o fată de pe centură.

 2. Buni spune:

  Ministrul cu zero kilometri de autostradă și două remanieri. Du-te, Dică, du-te!

 3. Nelu spune:

  Ăsta e ministrul transporturilor? Cum dracu îi alege Dragnea pe miniștrii lui Dancila ca nu fac nimic. Se plimba prin țară aiurea și fac promisiuni pentru prosti. Ce față are Stan când vorbește ministrul p..Li.

 4. Simona spune:

  Faceți autostrăzi și lăsați vorba.Drumuri nu gargară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 16opXU to the field below: