Șefa Centrului Medical Suceava trimisă în judecată pentru luare de mită, prescriere și trafic de droguri de mare risc.  Mai mulți polițiști ar fi mituit-o cu sume între 50 - 100 lei - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Șefa Centrului Medical Suceava trimisă în judecată pentru luare de mită, prescriere și trafic de droguri de mare risc.  Mai mulți polițiști ar fi mituit-o cu sume între 50 – 100 lei

De    •   Publicat acum 6 luni, 5 martie 2019   •   Fara comentarii

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Suceava au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a Adrianei Lorena Bîrleanu, la data faptelormedic specialist, șef al Centrului Medical Județean Suceava, subordonat Direcției Medicale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, pentru luare de mită în formă continuată, fals intelectual, prescrierea drogurilor de mare risc, cu intenție, de către medic fără ca aceasta să fie necesară din punct de vedere medical, în formă continuată, obținerea de droguri de mare risc prin folosirea unei rețete medicale prescrise fără ca aceasta să fie necesară din punct de vedere medical sau a unei rețete medicale falsificate ( două fapte, din care una în formă continuată ), trafic de droguri de mare risc, în variantele procurare și deținere.

În perioada ianuarie – mai 2018, Bîrleanu, în calitate de medic-șef în cadrul Centrului Medical Județean Suceava, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a primit de la mai mulți pacienți ( cadre M.A.I. sau persoane înscrise în evidențele C.M.J. Suceava ) sume de bani cuprinse între 50 – 100 lei.

Banii respectivi au fost primiți pentru a întocmi și elibera diferite procese-verbale de incapacitate temporară de muncă,  eliberarea concediilor medicale și a fișelor medicale, eliberarea unor rețete medicale, eliberarea unor bilete de trimitere pentru analiza RMN.

Pe 13 februarie 2018, Bîrleanu a falsificat un document medical, prin aceea că făcut unele mențiuni contrare realității și a omis cu știință să menționeze diagnosticele reale în ceea ce privește examenul medical clinic la angajare al unei persoane.

În intervalul februarie 2015 – mai 2018, ea a prescris 244 rețete medicale cu regim special, privind medicamente cu conținut stupefiant, pe numele a 12 pacienți ( dintre care 3 membri de familie ) aflați în evidența scriptică a C.M.J. Suceava, fără ca prescripțiile să fie necesare din punct de vedere medical, fără ca pacienților să le fie recomandate /administrate astfel de medicamente și fără ca aceștia să aibă cunoștință despre emiterea rețetelor.

Ulterior, medicamentele au fost ridicate de la farmacii, de către inculpată în scopul folosirii în interes personal.

Pe 19 iulie 2018, Bîrleanu a obținut medicamente  cu conținut stupefiant ( 115 fiole ) prin folosirea unei rețete medicale prescrisă pe numele unui membru al familiei, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

La acel moment, ea era cercetată sub control judiciar în prezenta cauză.

Pe 11 septembrie 2017,Bîrleanu a fost depistată în trafic de către lucrători din cadrul Poliției rutiere Suceava având asupra sa medicamente cu conținut stupefiant ( 193 de fiole ), procurate de la soția unei persoane decedate, fără să dețină documente justificative în acest sens.

S-a dispus confiscarea unor sume de bani și alte bunuri ( medicamente ) și instituirea măsurii asiguratorii a popririi de Casa de Pensii Sectorială a Ministerului Afacerilor Interne în privința sumelor de bani datorate sau care urmează a fi datorate în viitor, cu titlu de pensie militară de stat.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Suceava cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse.

 

 

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 6 luni, 5 martie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: martie 5, 2019 @ 3:34 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string O116F3 to the field below: