Lungu: “Așteptăm cu mare plăcere Fălticeniul în Asociația Moldova se dezvoltă” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Lungu: “Așteptăm cu mare plăcere Fălticeniul în Asociația Moldova se dezvoltă”

De    •   Publicat acum 11 luni, 3 martie 2019   •   3 comentarii

În ședința din această săptămână, Consiliul Local Suceava a aprobat asocierea cu Iași, Botoșani, Piatra Neamț, Câmpulung Moldovenesc, Roman și Vatra Dornei în vederea înființării Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Moldova se dezvoltă.

Având în vedere că această asociație este, cel puțin până acum, un parteneriat liberal (doar primarul de Iași Mihai Chirica fiind independent, fost PSD), primarul Ion Lungu a sondat o eventuală colaborare cu primarul PSD de Fălticeni Cătălin Coman.

”Noi așteptăm să vină și alții, dacă vor, pentru a insista la Guvern și la instituțiile europene. Această asociere nu e îndreptată împotriva Guvernului, noi suntem și vom fi parteneri de dialog, dar vrem să avem un cuvânt de spus. Este un început pe care îl privim cu optimism, nu este un proiect de campanie electorală.  Avem solicitări ca și alte orașe din Moldova să intre în această asociației, vom analiza cererile”,  a spus Lungu și, în contextul discuțiilor cu consilierii, a abordat subiectul Fălticeni: “Nimeni nu oprește Fălticeniul să vină să adere, dar nu obligăm pe nimeni. Sunt și Primării PSD și ALDE care vor să intre în această asociație, vom spune la momentul potrivit. Am respect pentru dl. Coman de la Fălticeni, n-am nimic cu dânsul, îl așteptăm cu mare plăcere, îl primim cu brațele deschise, dar trebuie să solicite dumnealui acest lucru, nu-l putem lua cu forța”.

Asociația  Moldova se dezvoltă  va avea sediul la Iași, fiecare localitate urmând să achite o cotizație anuală de 1 leu / locuitor.

Municipiul Suceava va mai plăti 10.000 lei aport în numerar la constituirea patrimoniului inițial, la fel ca și ceilalți membri.

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 11 luni, 3 martie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: martie 3, 2019 @ 10:29 am
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: , ,

3 comentarii

 1. arhivistul spune:

  Dacă Coman mai vrea un mandat poate că se bagă. Dacă nu, nu.

  • Ion spune:

   Lungu vorbește cu adevăratul primar al comunei Fălticeni, Ioan Stan. Stan aduce banii în Fălticeni, el este primarul. Coman este secretara lui Ioan Stan sau un fel de doamna Văleanu mai cu tupeu.

 2. Irisman spune:

  Stan e mai tare ca Flutur și va conduce la Consiliul în locul lui.Psde a facut Bine la oameni a pensii si salarii la bugetari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string hFXOGG to the field below: