Dăncilă promite un nou proiect care va începe la sfântu-așteaptă: linie ferată de mare viteză Ploiești-Suceava. Anul trecut anunța cu surle și trâmbițe începerea autostrăzii București -Suceava - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Dăncilă promite un nou proiect care va începe la sfântu-așteaptă: linie ferată de mare viteză Ploiești-Suceava. Anul trecut anunța cu surle și trâmbițe începerea autostrăzii București -Suceava

De    •   Publicat acum 11 luni, 27 februarie 2019   •   1 comentariu

Astăzi, în deschiderea ședinței de guvern, premierul Vasilica-Vioroca Dăncilă a anunțat un nou proiect care se va face printr-un parteneriat public-privat: linia ferată de mare viteză pe traseul Ploiești-Suceava. Proiectul cu o lungime de 505 km are rolul de a reduce timpul de legătură dintre București și localitățile de pe traseu.

“O măsură din domeniul investiţiilor pe care o discutăm astăzi se referă la includerea pe lista proiectelor strategice care vor fi dezvoltate în parteneriat public-privat a proiectului privind construcţia liniei ferate de mare viteză Ploieşti – Suceava. Astfel, numărul proiectelor de investiţii strategice pe care le vom demara în parteneriat public-privat ajunge la 22”, a spus Viorica Dăncilă.

 

Prim-ministrul a mai spus că va fi creată şi posibilitatea realizării unor conexiuni cu Republica Moldova. Considerat proiect strategic de investiţii, urmează să fie pregătit în perspectiva atribuirii în parteneriat public-privat de către Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză.

În martie anul trecut, la congresul PSD, premierul Dăncilă a promis că în 2018 vor începe mai multe proiecte, printre care și autostrada București – Suceava, lucru care s-a dovedit a fi tot o promisiune care nu s-a concretizat.

 

Guvernul României a transmis un comunicat de presă prin care a detaliat promisiunea făcută de prim-ministru:

“Guvernul a inclus pe lista proiectelor strategice de investiții ce urmează să fie pregătite și atribuite în parteneriat public privat încă un obiectiv, respectiv linia ferată de mare viteză  Ploieşti – Buzău – Focşani – Bacău – Paşcani  – Iaşi – Suceava – Siret (Vicşani), potrivit unei Hotărâri aprobate în ședința de astăzi.

Linia de mare viteză va fi realizată pe un singur fir, paralel cu firele de cale ferată existente,  în  lungime de aproximativ 505 km ( Ploieşti – Siret circa 430 km şi Paşcani  – Iaşi circa 75 km). Realizarea acestei investiții va contribui la reducerea timpului de legătură între  principalele oraşe și poli de dezvoltare de pe traseu și, totodată, creează posibilitatea realizării unor conexiuni cu Republica Moldova şi cu Ucraina.

De asemenea, realizarea liniei ferate de mare viteză va conduce la atragerea unui număr însemnat de călători către transportul feroviar, la creșterea numărului de turişti  și va contribui la atragerea investitorilor.

Prin completarea de astăzi, lista proiectelor strategice de investiții ce urmează să fie pregătite și atribuite în parteneriat public-privat de către Comisia Națională de Strategie și Prognoză include 22 de obiective.”

 

 

DANIEL BOGHIȚĂ

reporter@ziaruldepenet.ro 

    Print       Email
 • Publicat: acum 11 luni, 27 februarie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: februarie 27, 2019 @ 7:14 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri nationale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: ,

1 comentariu

 1. arhivistul spune:

  Foarte bine aleasă fotografia! Fața asta de proastă arată că pînă și Vasilica Hăis Dăncilă e surprinsă de prostiile pe care cu greu le citește.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 2KIlmv to the field below: