Depozitul de deșeuri de la Moara ar putea fi administrat temporar de Florconstruct, Fritehnic și Ritmic Com - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Depozitul de deșeuri de la Moara ar putea fi administrat temporar de Florconstruct, Fritehnic și Ritmic Com

De    •   Publicat acum 10 luni, 25 februarie 2019   •   Fara comentarii

În ultima zi a lunii februarie, consilierii județeni suceveni urmează să adopte o soluție temporară de delegare a operării activității de administrare a depozitului de deșeuri de la Moara, limitată în timp până la finalizarea procedurii competitive.

Deoarece există o situație de urgență, delegarea operării se va face prin negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare, practic se va trimite invitația de participare la negociere, însoțită de documentație, câștigătorului licitației :asocierea Florconstruct – Fritehnic – Ritmic Com.

În cazul eșuării negocierii, Consiliul Județean va transmite invitații celorlalte firme declarate admisibile, în ordinea descrescătoare a clasamentului licitației.

Durata contractului va fi până la începerea operării efective a ofertantului declarat câștigător, Consiliul Județean angajându-se ca pe perioada delegării temporare să respecte tarifele maximale și fluxurile de deșeuri stabilite prin proiectul “Sistem de managament integrat al deșeurilor”.

Depozitul de la Moara deține certificat de recepție finală de la 31.10.2018 și autorizație integrată de mediu de la 14.11.2018, la această dată fiind desemnat un câștigător al licitației ( din 6 oferte depuse ), care este însă contestat la CNSC și în instanță.

Contractul de operare la depozitul de la Moara este evaluat la circa 20 de milioane euro, cu derulare pe 10 ani.

În prezent, potrivit Agenției pentru Protecția Mediului, pe cele 5 platforme temporare din județ ( Fălticeni, Ipotești, Ilișești, Rădăuți și Gura Humorului ) sunt depozitate 540.000 tone deșeuri.

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 10 luni, 25 februarie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: februarie 25, 2019 @ 9:45 am
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string oLiM2J to the field below: