Sucevenii au solicitat, în acest an, 1.160 ajutoare de deces - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Sucevenii au solicitat, în acest an, 1.160 ajutoare de deces

De    •   Publicat acum 10 luni, 20 februarie 2019   •   Fara comentarii

În perioada 3 ianuarie – 15 februarie, Casa de Pensii Suceava a plătit 1.160 ajutoare de deces, suma totală fiind de 4.688.662 lei.

În cazul decesului asiguratului sau al pensionarului, beneficiază de ajutor de deces o singură persoană care face dovada că a suportat  cheltuielile ocazionate de deces şi care poate fi, după caz, soţul supravieţuitor, copilul, părintele, tutorele, curatorul sau, în lipsa acestora, oricare persoană care face această dovadă.

Pe de altă parte, asiguratul sau pensionarul beneficiază de ajutor de deces în cazul decesului unui membru de familie care nu era asigurat sau pensionar la data decesului.

Până la adoptarea legilor anuale bugetare, cuantumul ajutorului de deces este de 4.162 lei în cazul decesului asiguratului sau pensionarului și 2.081 lei în cazul decesului unui membru de familie al asiguratului sau pensionarului.

Documentele necesare pentru obţinerea ajutorului de deces sunt cerere pentru acordarea ajutorului de deces, certificatul de deces (original si copie), act de identitate al solicitantului (original si copie), acte de stare civilă ale solicitantului din care să rezulte gradul de rudenie cu decedatul, sau, după caz, actul care atestă calitatea de tutore, curator, mandatar ( original si copie ),dovada că solicitantul a suportat cheltuielile ocazionate de deces ( original si copie ) și copie cupon de pensie al persoanei decedate.

În cazul în care persoana decedată avea calitatea de salariat, se depun următoarele acte : cerere pentru acordarea ajutorului de deces, certificat de deces ( original si copie ), act de identitate al solicitantului ( original si copie ), acte de stare civilă ale solicitantului din care să rezulte gradul de rudenie cu decedatul, sau, după caz, actul care atestă calitatea de tutore, curator, mandatar ( original si copie ),documente din care să rezulte că solicitantul a suportat cheltuielile de înmormântare ( original si copie ) și adeverinţă de salariat şi extras REVISAL, după caz.

Ajutorul de deces se achită în termen de 3 zile lucrătoare de la solicitare.

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 10 luni, 20 februarie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: februarie 20, 2019 @ 3:46 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 9bKG1H to the field below: