Perioadă de așteptare de 5 luni pentru susținerea probei practice la examenul auto la Fălticeni, Câmpulung și Rădăuți. La Suceava perioada a scăzut la 3 luni  - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Perioadă de așteptare de 5 luni pentru susținerea probei practice la examenul auto la Fălticeni, Câmpulung și Rădăuți. La Suceava perioada a scăzut la 3 luni 

De    •   Publicat acum 7 luni, 14 februarie 2019   •   Fara comentarii

La data de 13 februarie parcul auto din județul Suceava înregistrează un număr total de 240.324 vehicule, din care 195.133 înmatriculate pe persoane fizice, iar 45.191 pe persoane juridice.

Din numărul total al vehiculelor, 183.416 sunt autoturisme, din care 41.268 în municipiul Suceava.

În  2017, parcul auto al județului Suceava  număra 217.581 vehicule, iar în  2018 – 238.226 vehicule, ceea ce înseamnă o creștere cu 20.695 vehicule ( 9,5 % ).

La Serviciul Public Comunitar Regim Permise și Înmatriculări Vehicule Suceava, în ianuarie, au fost efectuate 5.024 înmatriculări.

Totodată, în aceeași lună, au fost operate 951 radieri din circulaţie a autovehiculelor,  în mare parte pentru export în Ucraina şi Italia.

Din totalul vehiculelor înmatriculate în 2018, 1.887 au anul de fabricație 2018, ia 40.250 au vechimea de fabricație între 8 și 15 ani.

Printre acestea, sunt 7 vehicule așa-numite istorice, cu vechime de peste 50 de ani, care au inspecția tehnică verificată și pot circula.

La Compartimentul Regim permise de conducere, în ianuarie au fost emise 3.188 permise de conducere, la data de 13 februarie numărul total al posesorilor de permise de conducere fiind de 242.642.

În prezent, activităţiile pe linie de permise şi înmatriculări se desfăşoară în baza  programărilor online, cu următoarele decalaje : o zi pentru implementarea dosarului de examinare la proba teoretică în vederea obţinerii permisului de conducere; 20 zile pentru preschimbarea permisului de conducere (obţinut în România sau în străinătate); 53 zile pentru înmatricularea sau transcrierea vehiculului și 5 zile pentru obţinerea autorizaţiei provizorie de circulaţie.

Examinarea la proba teoretică se susţine fără programare prealabilă, iar pentru persoanele declarate admis la proba teoretică pentru obţinerea permisului de conducere programarea la proba practică, în municipiul Suceava, este la aproape 3 luni, iar la municipiile Cîmpulung Moldovenesc, Rădăuţi şi Fălticeni la 5 luni.   

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 7 luni, 14 februarie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: februarie 14, 2019 @ 7:31 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string DiuwHt to the field below: