FSLI solicită Ministerului Educației să nu elimine orele de educație fizică din învățământul primar - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

FSLI solicită Ministerului Educației să nu elimine orele de educație fizică din învățământul primar

De    •   Publicat acum 10 luni, 13 februarie 2019   •   Fara comentarii

UPDATE / Ministerul Educației a anunțat, miercuri, că retrage propunerea de proiect : “Având în vedere faptul că proiectul conținea o serie de aspecte insuficient fundamentate, acesta a fost retras și va fi reanalizat de specialiștii în domeniu”.

 

 

 

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ solicită Ministerului Educației, printr-un comunicat, să anuleze proiectul de ordin prin care se propune eliminarea totală a orelor de educație fizică de la clasele pregătitoare și întâi, precum și a unei ore de la clasa a doua, urmând ca în locul acestora să apară disciplina “joc și mișcare”, care va fi predată de învățătoare.

Sindicaliștii susțin că, prin acest proiect de ordin, Ministerul  “nu face altceva decât să încurajeze lipsa mișcării, un regim de viață nesănătos și creșterea obezității în rândul elevilor.

În plus, prin această propunere, Ministerul Educației trimite în șomaj cel puțin 1.500 de profesori de sport”.

FSLI atrage atenția asupra propunerii Ministerului Educației prin care se dorește modificarea planurilor-cadru din învățământul primar.

Concret, printr-un proiect de ordin de ministru, se dorește eliminarea a 2 ore / săptămână de educație fizică la clasa pregătitoare, 2 ore / săptămână la clasa întâi și o oră / săptămână la clasa a doua.

Înlocuirea profesorilor de sport cu învățătoarele reprezină o formă mascată de reducere a costurilor din educație, deși guvernanții s-au lăudat cu creșterea fondurilor pentru acest sistem.

Ministrul Educației trebuie să retragă de urgență acest proiect de ordin cu consecințe negative asupra sănătății elevilor, dar și asupra cadrelor didactice care vor rămâne fără loc de muncă”,  menționează comunicatul FSLI.

 

 

SERGIU JIPA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 10 luni, 13 februarie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: februarie 13, 2019 @ 8:05 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string ZOVD0M to the field below: