Avertisment CCI Suceava: nu faceți plăți către European Register of Commerce Germania! - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Avertisment CCI Suceava: nu faceți plăți către European Register of Commerce Germania!

De    •   Publicat acum 10 luni, 13 februarie 2019   •   Fara comentarii

Firmele românești sunt vizate de o încercare de înșelăciune, care se folosește, printre altele, și de regulamentul general privind protecția datelor ( GDPR ).

Potrivit unei avertizări a Camerei de Comerț și Industrie Suceava, în acest moment există o entitate germană – European Register of Commerce, DAD GmbH (ERC) – care solicită companiilor românești să confirme anumite date comerciale care le vizează, pentru a fi în acord cu GDPR.

Entitatea germană pretinde că datele respective vor apărea într-un registru european, care nu există în mod real, iar firmele care răspund la solicitarea falsă sunt ulterior obligate ( inclusiv prin diferite șicanări ) să plătească de la câteva sute până la câteva mii de euro pentru acest serviciu.

CCI Suceava informează că, în cazul în care firma vizată răspunde solicitării, confirmând datele deținute sau răspunde prin oferirea de date actualizate, i se generează o obligație de plată 977 de euro pe an.

De asemenea, contractul încheiat în acest mod ar urma să dureze 3 ani, cu extindere automată.

După  simplă cautăre pe internet plecând de la numele entității germane, reiese că România nu este singura țară vizată de astfel de practici, același mecanism fiind folosit și în Germania, unde mai multe companii au fost păgubite cu sume de până la 3.000 euro prin același tip de fraudă.

Camera de Comerț Suceava recomandă celor care primesc astfel de solicitări să nu le dea curs și să nu facă niciun fel de plată.

În cazul în care firma a răspuns solicitării și a primit deja factura, CCI recomandăsesizarea Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție.

 

 

SERGIU JIPA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 10 luni, 13 februarie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: februarie 13, 2019 @ 2:45 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string pC8cQY to the field below: