560 de persoane marginalizate din Preutești beneficiare ale proiectului Acțiuni Multiple și Integrate pentru Comunitate - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

560 de persoane marginalizate din Preutești beneficiare ale proiectului Acțiuni Multiple și Integrate pentru Comunitate

De    •   Publicat acum 11 luni, 12 februarie 2019   •   1 comentariu

Astăzi se împlinește un an de când proiectul A.M.I.C. – Acțiuni Multiple și Integrate pentru Comunitate a fost lansat în beneficiul a 560 persoane din comunitatea marginalizată non-romă din Preutești, cu scopul de a reduce numărul persoanelor aflate în risc de sărăcie și excluziune socială prin dezvoltarea și implementarea de măsuri integrate.

Serviciile oferite sunt educaționale, consiliere, mediere, formare profesională, stomatologice, oftalmologice și de îngrijire la domiciliu.

Pe parcursul primului an de implementare a proiectului, cu sprijinul Primăria și Școlii Gimnaziale, 95 de copii beneficiază de servicii „școală după școală” participând zilnic la activități educaționale și activități de dezvoltare a abilităților de viață independentă; 125 de persoane adulte au participat la activități din sfera măsurilor de ocupare, dintre care 45 de persoane au urmat cursuri de formare profesională, 100 de persoane au participat la cele două caravane de recrutare organizate; 32 de vârstnici beneficiază de servicii de îngrijire la domiciliu; 119 persoane au beneficiat de consultații oftalmologice; 1.000 de puieți au fost plantați cu ajutorul a peste 200 de membrii ai grupului țintă; 9 persoane au beneficiat de consiliere antreprenorială, iar 94 persoane au participat la campania de voluntariat „Luna Curățeniei”.

Valoarea totală a proiectului este de 16.989.905 lei, din care 16.902.064 lei valoare nerambursabilă UE.

Perioada de derulare a proiectului este 12 februarie 2018 – 11 februarie 2021.

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 11 luni, 12 februarie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: februarie 12, 2019 @ 4:45 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

1 comentariu

 1. arhivistul spune:

  Da, mare caracter primarul Vasiliu, a trecut în 2014 la PSD și, la schimb, și-a deșertat familia în primăria Fălticenilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string CjKzsL to the field below: