Sistem de supraveghere video și pontaj intern la Spitalul Județean Suceava.  Rîmbu: “Vom lua în considerare semnalele serioase, nu presupunerile” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Sistem de supraveghere video și pontaj intern la Spitalul Județean Suceava.  Rîmbu: “Vom lua în considerare semnalele serioase, nu presupunerile”

De    •   Publicat acum 1 an, 6 februarie 2019   •   Fara comentarii

După anunțarea, zilele trecute, campaniei anti-șpagă de la Spitalul Județean Suceava, managerul Vasile Rîmbu a revenit azi cu completări, în cadrul unei conferințe de presă.

El a cerut atât pacienților și aparținătorilor, cât și cadrelor medicale  “să respecte normele interne”, astfel încât activitatea să se desfășoare normal.

În acest sens a fost introdus un sistem de supraveghere video cu circuit închis, cu 60 de camere la interior și 7 la exterior.

Rolul este de restricționare, limitare și filtrare a persoanelor cu drept de acces în anumite zone, pentru buna desfășurare a activității.

S-au instalat 19 centre de control acces și pontaj, la fiecare intrare, în toate clădirile și pe fiecare etaj al spitalului, toate centralizate în rețea.

Accesul va fi permis persoanelor care vor scana cartela și vor introduce de la tastatura centralei de control acces și pontaj de cod personal.

Managerul Vasile Rîmbu a precizat că “sistemul de pontaj intern cu cartelă și PIN numeric s-a realizat în scopul asigurării controlului, a evidențierii timpului de lucru și prezenței la locul de muncă.

De asemenea, vor fi evidențiate orele suplimentare care vor fi recompensate conform legii.

Totodată, va fi observată atitudinea pacienților și a aparținătorilor, evitându-se astfel subiectivismul”.

Întrebat dacă are informații despre vreun medic care a cerut bani de la pacienți, Rîmbu a răspuns  “medicii sunt discreți, noi vom lua în considerare semnalele serioase, nu presupunerile sau poeziile.

Monitoarele de control sunt în biroul meu și în birourile directorilor executivi.

Fiecare șef de secție are aplicația pentru secția pe care o conduce”.

 Valoarea întregului sistem este de 300.800 lei, bani din bugetul propriu.

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 an, 6 februarie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: februarie 6, 2019 @ 7:53 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string uU0GOV to the field below: