Doi botoșeneni care jefuiau ziua în amiaza mare bătrâni în Suceava reținuți de polițiști - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Doi botoșeneni care jefuiau ziua în amiaza mare bătrâni în Suceava reținuți de polițiști

De    •   Publicat acum 1 an, 6 februarie 2019   •   Fara comentarii

La sfârșitul anului 2018 și începutul anului 2019, mai multe persoane vârstnice, acostate în zona farmaciilor sau magazinelor, au fost victime ale unor infracțiuni de furt din buzunare și furturi de sacoșe și bagaje.

Din cauza vârstei și problemelor medicale, atenția victimelor nu mai era canalizată pe protejarea bunurilor personale, această vulnerabilitate fiind folosită de infractori pentru sustragerea banilor din buzunare sau a sacoșelor și bagajelor depozitate de victime în apropierea lor.

Polițiștii au întocmit un cerc de suspecți și au derulat activități investigative și de cercetare penală pentru identificarea autorilor, probând activitatea infracțională a 2 persoane din județul Botoșani, care au sustras de la mai multe persoane vârstnice din Suceava bani și bunuri în valoare de 6.000 lei.

Pe 28.12.2018 ora 10,30 Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată direct de către o femeie de 81 ani din Dumbrăveni că o persoană necunoscută i-a sustras 1.000 lei din buzunarul hainei.

Echipa operativă a constatat că, în timp ce stătea la rând pentru a-și cumpăra medicamente de la o farmacie de pe bulevardul George Enescu, persoane necunoscute i-au sustras din buzunarul hainei cu care era îmbrăcată suma de aproximativ 1.000 lei.

Pe 15.01.2019, un bărbat de 77 ani din Mitocul Dragomirnei s-a deplasat la o farmacie situată pe strada Universității din Suceava pentru a-și cumpăra medicamente.

În intervalul orar 10.50 – 11.00, în timp ce aștepta la rând în farmacie, persoane necunoscute i-au sustras din buzunarul  exterior al gecii un portofel de culoare albastru închis în care avea 900 – 1.000 lei.

Pe  15.01.2019 ora 11:30 o femeie de 82 ani din Moara s-a deplasat la un bancomat din municipiul Suceava, bulevardul George Enescu, pentru a scoate bani  de pe card.

Femeia a scos de la bancomat succesiv sumele de 2.500 lei și apoi 1.500 lei, pe care i-a pus într-o sacoșă din plastic, apoi s-a așezat din nou la rând la bancomat, întrucât a  hotărât să scoată și restul banilor rămași pe card.

În timp ce aștepta în fața bancomatului,  s-a apropiat un bărbat care a încercat să intre la rând în fața ei.

După ce a fost apostrofat să respecte rândul de către persoanele aflate în spate, bărbatul a plecat, moment în care bătrâna a constatat că sacoșa avea fundul rupt, iar suma de 4.000 lei dispăruse din interior.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii Biroului de Investigații Criminale au dispus reţinerea unui bărbat de 60 ani din județul Botoșani  pentru furt.

Ulterior, polițiștii au extins cercetările și au dispus reţinerea unei femei de 44 ani, din Botoșani, tot pentru furt.

 

 

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 an, 6 februarie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: februarie 6, 2019 @ 12:19 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string IYs3T9 to the field below: