Istorie aruncată la gunoi: fosta casă dr. Tatos din Fălticeni, imaginea nepăsării și dezinteresului Primăriei - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Istorie aruncată la gunoi: fosta casă dr. Tatos din Fălticeni, imaginea nepăsării și dezinteresului Primăriei

De    •   Publicat acum 7 luni, 3 februarie 2019   •   Fara comentarii

O clădire veche de un secol din centrul vechi al Fălticeniului, care a aparținut doctorului Gabriel Tatos, se degradează accentuat, nefiind departe momentul în care se va prăbuși singură, ajutată din plin de indiferența proprietarului, Primăria locală.

Dacă în interior funcționează în condiții grele câțiva chiriași ( un cabinet de medicina muncii, filiala nevăzătorilor și o firmă de centrale termice și interfoane ), în curte sunt stăpâni mai mulți câini comunitari.  În curtea din față, deoarece în spatele clădirii și-au găsit adăpost mai multe pisici.

 

Imaginea dezolantă pare a avea legătură cu terenul cu valoare mare, probabil o investiție imobiliară profitabilă conturându-se la orizont.

După ce, în perioada comunistă, a adăpostit succesiv maternitatea, o grădiniță și sediul SANEPID, clădirea a ajuns un monument al nesimțirii aleșilor locali: cărămizile cad din pereți, crăpăturile se adâncesc, acoperișul este distrus, o parte a ușilor și ferestrelor sunt mai mult de formă, iar interioarele rămân insalubre.

 

 

ZdpN a publicat în urmă cu un an un material despre destinul tragic al proprietarului acestei case, dr. Gabriel Tatos.

CITESTE

http://www.ziaruldepenet.ro/2018/03/03/amintirea-unui-falticeni-naruire-astazi-destinul-tragic-al-medicului-erou-de-razboi-gabriel-tatos-si-frumoasa-casa-lasata-parasire-fotografii-inedite-de-pe-front/

De atunci nimic nu s-a schimbat, doar ploile și zăpezile au slăbit și mai mult rezistența tot mai firavă a clădirii altădată semețe de la baza cartierului Maior Ioan.

Dacă în ultimii ani conducerea Primăriei Fălticeni tot promitea lucrări de refacere, în prezent nu se mai aude nimic despre posibile investiții.

E clar că dacă nu se va interveni urgent, fosta casă dr. Tatos va putea fi admirată numai din fotografii.

 

 

SERGIU JIPA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 7 luni, 3 februarie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: februarie 3, 2019 @ 11:57 am
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string epdlWQ to the field below: