Țigări de contrabandă în valoare de peste 2,3 milioane euro confiscate de polițiștii de frontieră suceveni, în 2018 - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Țigări de contrabandă în valoare de peste 2,3 milioane euro confiscate de polițiștii de frontieră suceveni, în 2018

De    •   Publicat acum 12 luni, 30 ianuarie 2019   •   Fara comentarii

Azi, la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava a avut loc evaluarea activităţilor desfăşurate în anul 2018, activitate la care au participat prefectul Mirela Adomnicăi, împuternicit inspector şef al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației comisar șef de poliție Florin Coman,  reprezentanți ai structurilor din judeţ cu care poliţiştii de frontieră cooperează şi  ofiţeri din cadrul serviciului şi sectoarelor poliţiei de frontieră.

Șeful STPF Suceava, comisar şef de poliţie Cezar Ciorteanu, a menționat că în punctele de trecere a frontierei din judeţul Suceava s-au înregistrat aproximativ 2.366.840 treceri persoane ( P.T.F. Siret 2.346.920 persoane și P.T.F. Vicșani – 19.920 persoane ) şi aproximativ 810.073 mijloace de transport ( 807.303 auto  în P.T.F. Siret şi 2.770 trenuri în P.T.F. Vicşani ).

Polițiștii de frontieră din cadrul structurilor de pe raza județului Suceava au instrumentat  379   dosare penale sub aspectul săvârşirii a 500 infracţiuni de către 164 persoane.

Valoarea totală a bunurilor confiscate în anul 2018 este de peste 13 milioane lei.

Pe linia migraţiei ilegale, au fost întocmite 6 dosare penale cu 15 infracţiuni, în care au fost implicaţi 20 de cetăţeni din Bangladesh, India, Pakistan, Turcia și Ucraina.

În ultimii ani presiunea migratorie pe segmentul de frontieră aferent judeţului Suceava a fost foarte scăzută, ceea ce denotă că frontiera este foarte bine securizată”  a spus Ciorteanu.

Pe linia traficului internaţional cu autoturisme furate au fost descoperite 17 autovehicule furate și piese ce aparțineau unor autoturisme furate din străinătate, în valoare de 1.344.00 lei.

Pe linia combaterii contrabandei, a fraudelor vamale şi a evaziunii fiscale, poliţiştii de frontieră au înregistrat 160 dosare penale, sub aspectul săvârşirii a 177 infracţiuni de către 70 persoane.

Au fost descoperite şi ridicate în vederea confiscării 1.870.233 pachete de țigări, a căror valoare pe piaţa neagră de desfacere se ridică la suma de peste 10.749.000 lei.

Dintre metodele inedite folosite pentru a introduce ilegal în ţară ţigările sunt în haine special confecţionate pentru disimulare, înfăşurate pe corp, în  cutii de prăjituri, în canistre, în frigiderul automarfarului, în plăci de rigips şi vată minerală.

         

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

Foto : Poliția de Frontieră

    Print       Email
 • Publicat: acum 12 luni, 30 ianuarie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: ianuarie 30, 2019 @ 4:49 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string EQkm8R to the field below: