Prefectura Suceava solicită primăriilor să respecte termenele pentru comunicarea actelor administrative - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Prefectura Suceava solicită primăriilor să respecte termenele pentru comunicarea actelor administrative

De    •   Publicat acum 12 luni, 30 ianuarie 2019   •   Fara comentarii

 

Azi, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural Suceava, prefectul Mirela Adomnicăi a prezentat raportul de activitate pe anul trecut.

Atribuţiile au fost asigurate de cele 6 Servicii, în care activează 92 de persoane.

În 2018, reprezentantul Corpului  de Control al Prefectului a făcut parte din comisiile mixte de îndrumare privind modul de exercitare de către primari a atribuţiilor delegate şi executate de aceştia şi de către secretarii unităţilor administrativ teritoriale.

Comisiile au verificat 25 de U.A.T.– uri în urma cărora  au dispus 557 de măsuri de remediere a deficienţelor și 113 măsuri de îndrumare metodologică.

Corpul de Control al Prefectului a efectuat 150 de verificări la primării, pentru soluționarea problemelor privind nerespectarea legilor de fond funciar, precum şi sesizări cu privire la construcţii ilegale, legalitatea contractelor de achiziţii publice, modul de cheltuire a banilor publici.

În 2018 au fost contestate în contencios administrativ 16 hotărâri adoptate de consilii locale.

“Nu s-au înregistrat sesizări privind abateri disciplinare ale funcționarilor publici din cadrul instituției prefectului sau privitoare la faptele secretarilor unităţilor administrativ – teritoriale”,  a menționat Adomnicăi.

Ea a avut un scurt capitol referitor la dificultățile întâmpinate: În desfășurarea activității de verificare a legalității actelor administrative adoptate sau emise la nivelul județului Suceava s-a remarcat o serie de probleme specifice, dintre care amintim faptul că autoritățile administrației publice locale nu respectă termenele cerute de lege pentru comunicarea către prefect a actelor administrative, în vederea examinării legalității.

În desfășurarea activității de evaluare a pagubelor produse de evenimentele meteorologice periculoase se constată dificultăți în stabilirea unitară a valorii finale de refacere a infrastructurii, din cauza lipsei unor criterii unitare de stabilire a acestora, la nivel național”.

 

     

SERGIU JIPA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 12 luni, 30 ianuarie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: ianuarie 30, 2019 @ 8:33 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string bfF8Xt to the field below: