Festival de ratări: CSU Suceava – Potaissa Turda 21 – 22

*aruncări ratate 20 – 27 / minute eliminare 4 – 6

 

 

Miercuri seara, în primul meci al Ligii Naționale din acest an, CSU Suceava  ( tricouri închise )  a pierdut prilejul unui rezultat bun, fiind învinsă de mai titrata Potaissa Turda cu 21 – 22 ( 8 – 10 ).  Gazdele s-au dezmorțit greu, au ratat mult, la fel ca și oaspeții, iar în momentele – cheie au fost net dezavantajate de arbitri. Antrenorul Adrian Chiruț i-a aruncat în luptă pe noii achiziționați Dragnea și sârbul Golubovic, cel de-al doilea confirmând parțial.

Partida începe cu Ionescu centru de buzunar” în atac, apărarea fiind coordonată de Șoldănescu și Adomnicăi.  În min. 6 Ciubotariu înscrie pentru 2 – 1, ratările se țin lanț la ambele porți, portarul Erhan are intervenții inspirate, iar în min. 13 Ciubotariu ratează un 7 metri.

Pentru a egaliza taliile, Chiruț îi trimite în joc pe Golubovic, Burlacu și Baican.

În min. 22 celălalt sârb al sucevenilor, Lakovic, aproape că iese în tribune cu Cântec, după o contră aplicată.  În pofida aruncărilor apărate de Erhan, gazdele intră la cabine cu un dezavantaj de 2 goluri.

 

În cea de-a doua repriză ies la rampă arbitrii Iliescu și Manea, care reușesc să taie avântul sucevenilor exact când aceștia devin mai periculoși.  Spectatorii nu rămân datori, scandând minute în șir  Hoții! Hoții!

În min. 36 Adomnicăi egalează la 11, Baican face 14 – 13 în min. 42, dar ratările lui Tîrzioru și Golubovic, precum și avântul oaspeților modifică tabela la 16 – 20 în min. 49.

Burlacu perforează poarta turdeană în min. 51 ( 18 – 20 ), Lakovic dă speranțe spectatorilor în min. 57 ( 20 – 21 ), dar ratările lui Adomnicăi și Costea îi îndepărtează pe suceveni de un rezultat bun.

Golul lui Tîrzioru vine prea târziu, cu 7 secunde înainte de final, pentru a mai putea schimba ceva.

După acest meci, CSU ocupă locul 12 ( din 14 echipe ) cu 11 puncte, fiind urmată de HC Buzău și Universitatea Cluj.

Etapa următoare, pe 3 februarie, sucevenii vor juca în deplasare cu Dinamo București.

 

RADU OSTAFIE

reporter@ziaruldepenet.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string JV8zIU to the field below: