Școlile vor fi închise vineri! Ministerul Sănătății: "Timp de 4 zile copiii vor putea evita expunerea in colectivități” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Școlile vor fi închise vineri! Ministerul Sănătății: “Timp de 4 zile copiii vor putea evita expunerea in colectivități”

De    •   Publicat acum 9 luni, 23 ianuarie 2019   •   Fara comentarii

Ministerul Educației a anunțat că, la recomandarea Ministerului Sănătății, s-a luat decizia închiderii tuturor unităților de învățământ preuniversitar din țară din cauza gripei.

Anunțul a fost făcut de Europa FM, care a citat un comunicat de presă de către Ministerului Educației: ”dat fiind că 24 ianuarie este declarata oficial zi libera, timp de 4 zile copiii vor putea evita expunerea in colectivități”.

Ministerul Sănătății a informat astăzi Ministerul Educației Naționale despre situația privind evoluția infecțiilor gripale şi despre oportunitatea unei măsuri suplimentare de prevenire a îmbolnăvirilor cu gripa, care constă în suspendarea cursurilor in unitatile de invatamant preuniversitar pentru data de 25 ianuarie 2019. Aceasta măsură a fost aprobată printr-un Ordin al ministrului Educației Naționale.

Astfel, elevii vor avea parte de patru zile libere, de joi până luni.

Potrivit aceleiași surse, numărul cazurilor de infecții respiratorii acute a crescut din nou cu peste 20% faţă de nivelul așteptat și, dacă şi cea de a 3-a săptămână consecutiv își va menține caracterul epidemic, va fi declarată epidemia de gripă.

Într-un comunicat de presă transmis de către Ministerul Sănătății se precizează că ”dat fiind că 24 ianuarie este declarata oficial zi libera, timp de 4 zile copiii vor putea evita expunerea in colectivități”.

 

 

 

ANDREEA COZMIUC

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 9 luni, 23 ianuarie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: ianuarie 23, 2019 @ 7:06 pm
 • Sub: Ştiri locale, Ştiri nationale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string CA5SHJ to the field below: