Nou plan de îngrijiri la Spitalul Județean Suceava. Rîmbu: “Nu este ușor lucru, dar va genera satisfacții deosebite” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Nou plan de îngrijiri la Spitalul Județean Suceava. Rîmbu: “Nu este ușor lucru, dar va genera satisfacții deosebite”

De    •   Publicat acum 1 an, 16 ianuarie 2019   •   Fara comentarii

*de luna viitoare, pacienții vor semna că sunt de acord cu tratamentul aplicat, pentru a fi descurajați să dea spitalul în judecată

*Rîmbu a recunoscut că “acum sunt mobilizate niște procese, la niște încurajări”

 

 

 

Mircea Macovei, noul director medical ( din 14 ianuarie ) și purtător de cuvânt al Spitalului Județean Suceava, și-a prezentat azi, într-o conferință de presă, direcțiile de dezvoltare : chirurgia oncologică, endocrinologia, chirurgia vasculară, cardiologia intervențională, ortopedia, urologia și chirurgia plastică.

El a spus că toate aceste direcții  “vin în contextul implementării noului sistem de pontaj și a noului regulament de ordine internă, care vor crește calitatea actului medical”.

Macovei a spus că el își va continua activitatea la secția ortopedie și în ambulatoriu.

Managerul Vasile Rîmbu a menționat că, de la 1 februarie, “instituim pe fiecare secție un plan de îngrijiri, care a funcționat și până acum, dar cu date generale.  Obiectivul este creșterea calității îngrijirilor medicale, dezvoltarea abilităților profesionale a personalului medical mediu și auxiliar, responsabilizarea asistentului medical”.

Rîmbu a completat că  “nu este ușor lucru, dar va genera satisfacții deosebite dacă-l luăm în serios”.

Planul de îngrijiri va detalia tratamentul aplicat pacienților, iar aceștia vor semna de acceptare, fiind, în același timp,“o pavăză pentru spital, omul uită ce s-a făcut, ajunge acasă, este sfătuit de unul sau altul și hai să dăm în judecată spitalul”.

Întrebat de ziariști ce se va întâmpla dacă pacientul va refuza să semneze raportul de îngrijire la externare, Rîmbu a răspuns că  “dacă nu vrea, nu se aplică.  Dar nu văd să ne confruntăm cu situații de genul ăsta, doar pacientul vine la spital să se facă bine, trebuie să se lase pe mâna doctorilor și a asistentelor, altfel stă acasă…”

Rîmbu a revenit la ideea reclamațiilor la adresa asistentelor și infirmierelor, spunând că  “țința este să-i responsabilizăm, chiar dacă până acum au făcut aceleași operațiuni, dar să avem garanția că le-au făcut. Până acum nu am avut procese de malpraxis, acum sunt mobilizate, așa, niște procese, la niște încurajări. Sunt în curs, așa, nu am primit deocamdată citații, am primit pe surse… Din nefericire, în spitale se mai și moare…”

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 an, 16 ianuarie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: ianuarie 16, 2019 @ 7:29 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string gIS1CH to the field below: