Amenzi de peste 22.000 lei aplicate de DSP Suceava, luna trecută - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Amenzi de peste 22.000 lei aplicate de DSP Suceava, luna trecută

De    •   Publicat acum 1 an, 15 ianuarie 2019   •   Fara comentarii

În decembrie, Serviciul de Control în Sănătate Publică al DSP Suceava a aplicat, pentru neconformitățile constatate, 14 amenzi în valoare totală de 22.600 lei.

În cadrul acţiunii tematice care a vizat verificarea condiţiilor igienico-sanitare din unităţile de alimentaţie publică organizatoare de mese festive cu ocazia sărbătorilor de iarnă au fost verificate 71 restaurante şi pensiuni turistice cu restaurant.

Pentru neefectuarea examinărilor medicale de control periodic şi a cursurilor de însuşire a noţiunilor fundamentale de igienă, lipsa graficului de temperatură pentru spaţiile de depozitare a produselor alimentare și depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 8.000 lei.

Pe lângă această acțiune tematică, au mai avut loc 443 de controale care au vizat obiective din categoria aliment și nonaliment.

Pentru neconformităţile constatate s-au aplicat 2 amenzi, în valoare totală de 6.000 lei pentru lipsa examinărilor medicale de control periodic şi a cursurilor de însuşire a noţiunilor fundamentale de igienă ale personalului angajat dintr-o unitate turistică și pentru nerespectarea normelor de igienă în zonele de locuit – prin producerea de zgomot – de o secţie de producţie industrială.

La obiectivele din categoria aliment,  inspectorii Direcției de Sănătate Publică au efectuat 194 controale, sancţiunile contravenţionale fiind în număr de 7, în valoare totală de 8.600 lei.

 

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 an, 15 ianuarie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: ianuarie 15, 2019 @ 10:23 am
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 6bte04 to the field below: