Cetatea de Scaun a Sucevei imprimată pe noile pașapoarte - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Cetatea de Scaun a Sucevei imprimată pe noile pașapoarte

De    •   Publicat acum 5 luni, 14 ianuarie 2019   •   Fara comentarii

Imaginea Cetății de Scaun a Sucevei apare pe noile tipuri de pașapoarte simple electronice și pașapoarte simple temporare.

Aceste documente de călătorie devin astfel mai sigure și mai greu de falsificat prin înserarea unor imagini – elemente de siguranță în pas cu evoluțiile tehnologice din domeniu.

Noile pașapoarte au fost deja puse în circulație beneficiind de un design modern, cu detalii inspirate din istoria și geografia țării.

Fiecare pagină a noilor pașapoarte conține un desen stilizat al unui monument istoric sau al unui obiectiv turistic cunoscut din România, precum Delta Dunării, Lacul Roșu, Sfinxul, Arcul de Triumf, Cetatea Sucevei, Mănăstirea Bârsana etc.

Elementele de securitate implementate au la bază noile tehnologii în materie : desene stilizate, microtext, diferite tehnici de imprimare şi elemente optic variabile, precum şi unele realizate prin nanotehnologie.

O parte a elementelor pot fi vizibile cu ochiul liber, în diferite spectre de lumină, inclusiv în infraroşu, dar sunt și elemente care pot fi sesizate doar cu ajutorul unor dispozitive speciale.

De asemenea, sunt utilizate cerneluri speciale, hârtie de securitate cu filigran și fir metalic, fir de coasere în trei culori ( roşu, galben şi albastru ), una dintre culori fiind fluorescentă.

Noile modificări nu vor influența costul pașaportului plătit de cetățean.

Documentele de călătorie din generațiile anterioare sunt și rămân valabile până la data menționată în acestea.

 

 

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

Foto : Guvernul României

    Print       Email
 • Publicat: acum 5 luni, 14 ianuarie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: ianuarie 14, 2019 @ 2:04 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 718ZCT to the field below: