Promisiuni Lungu în 2018: Autobuze electrice, ștrand la Ițcani, locuințe sociale și pod peste râul Suceava - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Promisiuni Lungu în 2018: Autobuze electrice, ștrand la Ițcani, locuințe sociale și pod peste râul Suceava

De    •   Publicat acum 6 luni, 2 ianuarie 2019   •   Fara comentarii

Primarul PNL de Suceava Ion Lungu a făcut, în 2018, numeroase declarații referitoare la proiectele aflate în derulare sau avute în vedere.

ZdpN  reamintește o parte din ele.

IANUARIE :   Vor fi organizate consultări cu cetățenii pe marginea bugetului local  /  Grădinița de pe strada Constantin Dobrogeanu Gherea va fi reconstruită cu fonduri europene /  Mi-aş dori ca până de Paşti să putem pune în aplicare noul studiu de circulaţie și fluidizare a traficului rutier /   Primăria va cumpăra 5 microbuze electrice pentru TPL cu banii economisiți la celelalte licitații pentru proiectul Electromobilitate – vehicule electrice pentru o municipalitate verde.

 

FEBRUARIE : Sperăm să atragem, în acest an, 7 milioane lei de la Guvern pentru continuarea lucrărilor de modernizare a sistemului de termoficare.

 

MARTIE : Gardul care împrejmuiește cimitirul Pacea va fi înlocuit cu unul din fier forjat și va fi finalizat până în noiembrie /  Zona de agrement Tătăraşi va fi deschisă începând cu data de 1 mai, sperăm să montăm și cele două tiroliene /  Va avea loc un concurs pentru alegerea proiectului privind realizarea unui monument dedicat Marii Uniri, care va fi instalat în zona Palatului Administrativ.

 

APRILIE : Proiectul privind construirea unei grădinițe în Burdujeni Sat a fost acceptat la finanțare cu fonduri europene.

 

 

MAI : Într-o variantă optimistă, cele 40 de autobuze electrice vor ajunge la Suceava pe la jumătatea anului viitor /  Primăria se va asocia cu Consiliul Județean pentru realizarea parcului industrial Bucovina 1 în zona Centrul Economic Bucovina de la Salcea /  Sper ca lucrările la noul pod peste râul Suceava să înceapă în acest an /  Intenționăm să atragem fonduri europene pentru modernizarea clădirii fostului cinematograf Arta Ițcani și transformarea imobilului într-un centru multifuncțional.

 

IUNIE : Lucrările de reabilitare a statuii lui Ștefan cel Mare de la Cetatea de Scaun vor fi finalizate în august /  Nu cred că sistemul de sensuri unice pe bulevardele principale va fi introdus anul acesta /  Ștrandul Ițcani ar putea redeveni funcțional din vara anului viitor /  În curând va fi semnat cu Administrația Bazinală de Apă Siret acordul de colaborare în vederea realizării unui loc de agrement pe malul râului Suceava.

 

IULIE : Parcul auto al TPL ar putea dispune de 59 de autobuze electrice /  Municipiul Suceava figurează pe lista de sinteză a Companiei Naționale de Investiții cu două bazine de înot de dimensiuni olimpice /  Primăria intenționează să construiască 4 blocuri cu locuințe sociale pe strada Aleea Dumbrăvii.

 

AUGUST : Statuia lui Ștefan cel Mare va fi gata la sfârșitul acestei luni /  Modernizarea fostului cinematograf Arta din Ițcani se va face cu fonduri europene.

 

 

SEPTEMBRIE : Vrem să pregătim proiecte comune pentru Sezonul Cultural Romania-Franta care debutează la Paris pe 28 noiembrie 2018 / La iarnă nu vor fi probleme cu asigurarea încălzirii și apei calde pentru cetățenii racordați la sistemul centralizat de termoficare /  Sculptorul sucevean Mircea Dăneasa va realiza statuia dedicată Centenarului Marii Uniri, prețul urmează să fie negociat /  Primăria va achiziționa o instalație nouă pentru bradul de Crăciun, vor fi alocați 126.000 lei / Primăria intenționează să cumpere activele  TASA pentru TPL cu 550.000 euro, preț negociat / Vă îndemn să mergeți la referendumul pentru familie și să votați  Da.

 

OCTOMBRIE : Am dat undă verde solicitării găzduirii de Suceava a finalei regionale Eurovision Song Contest, în decembrie /  Recunosc că problema legitimațiilor pentru locurile gratuite de parcare a scăpat de sub control, de anul viitor vom elibera legitimații doar instituțiilor publice /  22 de treceri de pietoni vor fi trasate cu alb și roșu pentru creșterea siguranței pietonilor /  Prețul gigacaloriei va crește la 448 lei, din care populaţia va plăti tot 240 lei ca și până acum, diferenţa fiind subvenţionată de Primărie, ne vom împrumuta cu 10 milioane lei la trezorerie /  Primăria a actualizat, la solicitarea Companiei Naționale de Investiții, costurile pentru sala polivalentă de 7.000 de locuri : 23 milioane euro.

 

NOIEMBRIE : De Ziua Bucovinei vom oferi 28 de distincții  Cetăţenii Centenarului  unor personalităţi care au avut o contribuţie deosebită în această perioadă /  Au început lucrările de racordare la rețeaua de gaz metan a cartierului Burdujeni Sat, am început cu strada Lev Tolstoi, vor fi 33 de străzi, durata de realizare a lucrărilor 36 luni /  Sunt mulțumit de cum s-au pregătit firmele Diasil și Ritmic, care vor asigura deszăpezirea, de la an la an sunt utilaje noi /  Am putea rezilia contractul cu firma Electroconstrucția Elco Iași, care execută lucrările de racordare la energia electrică a cartierului Europa.

 

DECEMBRIE : Primăria alocă 12 milioane lei pentru modernizarea ștrandului din Ițcani /  Somez  Thermonet  să-și facă datoria și să asigure încălzirea și apă caldă în locuințe, Primăria s-a achitat de obligații, plătind în avans 10 milioane lei pentru subvenția la încălzire /  Primăria va depune la Agenția de Dezvoltare Nord-Est proiectul de achiziționare cu fonduri europene a 40 de autobuze electrice, în valoare de 36,7 milioane euro /  Principalul obiectiv al acordului de înființare al asociației  Moldova se dezvoltă,  parafat la Suceava, este construirea autostrăzii Iași – Tîrgu Mureș și a autostrăzii Nord – Sud / Noul pod peste râul Suceava, în valoare de 4,2 milioane lei, va fi finalizat în 24 luni.

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 6 luni, 2 ianuarie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: ianuarie 2, 2019 @ 4:00 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string wT2HtV to the field below: